Esther Baas: "Met name mensen uit Wierden zijn verbaasd dat wij zo'n grote ruimte nodig hebben." Foto: Jolien van Gaalen.
Esther Baas: "Met name mensen uit Wierden zijn verbaasd dat wij zo'n grote ruimte nodig hebben." Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: )

'Reizen op maat maken is het leukste'

door Jolien van Gaalen

Onder het motto 'ga niet op reis, maar op avontuur' biedt Norge Reiser al zeven jaar reizen naar Scandinavië aan vanuit Wierden. Sinds kort doen zij dit vanuit een nieuwe locatie aan de Marktstraat 21. Hier is ook Suid Afrika Reise gevestigd. "Dit is een mooie centrale locatie. Mensen die bijvoorbeeld naar de markt zijn geweest, zien dat wij hier zitten en wandelen even naar binnen", vertelt eigenaresse Esther Baas.

WIERDEN - Voorheen deed het personeel de werkzaamheden vanaf drie verschillende locaties. "Bij ons thuis waren er vijf werkplekken, daarnaast twee werkplekken bij mijn ouders thuis en tot slot twee werkplekken aan de Kerkstraat om klanten te ontvangen. Maar de ruimte bij mij thuis werd te klein. Nu zitten beide bedrijven, Norge Reiser en Suid Afrika Reise, bij elkaar. Het personeel zit op één plek en dat maakt het overleggen makkelijker. Het is in de buurt van het station, zodat de klanten, die uit heel Nederland en ook België komen, makkelijk naar het kantoor kunnen wandelen. Zo zien ze ook nog wat van het mooie centrum. Eerder belden mensen mij op als ze bij het station stonden en dan haalde ik ze op."

Inmiddels zit het bedrijf zeven jaar in Wierden. "Norge Reiser is van Hoofddorp naar Wierden gegaan. Het is in 2000 opgericht door mijn oom en tante, zij is hostess geweest en heeft in Noorwegen gewoond. Zij woonden destijds in Hoofddorp, voor één dag per week ging ik dan Hoofddorp. Mijn oom en tante gaven toen aan dat ze tussen nu en tien jaar met pensioen wilden. Op een gegeven moment verhuisden ze naar het oosten van het land. Toen is het bedrijf gelijk in Wierden gevestigd. Klanten uit het oosten van het land weten ons beter te vinden sinds wij in Wierden zitten. De mensen uit het westen weten ons nog steeds goed te vinden en boeken gewoon online."

De opening van het kantoor op de nieuwe locatie vond vrijdag 10 mei plaats. "We kregen veel positieve reacties. Met name mensen uit Wierden zijn verbaasd dat wij zo'n grote ruimte nodig hebben. Doordat wij ook vanuit huis werkten, hadden mensen een ander beeld. Daarnaast waren er bezoekers uit westen die voor de opening naar Wierden waren gekomen, hartstikke leuk natuurlijk."

Norge Reiser is een Scandinavië-specialist en richt zich op Noord-Europa, Arctische en Antarctische gebieden. Suid Afrika Reise wordt gerund door de ouders van Esther en is specialist op het gebied van Zuidelijk Afrika. Beide bedrijven bieden rondreizen aan. "Maar wel kleinschalig om de massa's te ontwijken. We willen mensen het gevoel geven dat ze een land opnieuw ontdekken." Suid Afrika Reise is opgericht in 2004. Rietje Baas, oprichtster van Norge Reiser, kende iemand bij een Zuid-Afrikaanse touroperator. Deze touroperator had contact met haar opgenomen om reizen naar Zuid-Afrika te verkopen maar Rietje heeft dat direct doorgegeven aan de ouders van Esther. Die zijn sinds die tijd erg vaak in Zuidelijk Afrika geweest waardoor ze veel kennis hebben opgebouwd van de landen die ze aanbieden." De elf personeelsleden van Norge Reiser en Suid Afrika Reise zijn vaak in de gebieden geweest. "Hierdoor weten zij precies wat er is te vinden, denk aan hotels en huisjes, maar het belangrijkste zijn de activiteiten. Zo kunnen wij klanten een passend advies geven, wat de situatie ook is. We verkopen wel standaard reizen, maar we maken elke reis op maat en dat is het leukste." Meer info op staat op de websites van Norge Reiser en Suid Afrika Reise

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden