Beoogd burgemeester Doret Tigchelaar-van Oene, burgemeester Henk Robben en oud-burgemeester Bernard Kobes. Foto: Gemeente Wierden.
Beoogd burgemeester Doret Tigchelaar-van Oene, burgemeester Henk Robben en oud-burgemeester Bernard Kobes. Foto: Gemeente Wierden. (Foto: Gemeente Wierden)

'Kom naar Enter om deelnemers van Roparun aan te moedigen!'

Een oud-burgemeester, de huidige burgemeester en de beoogd burgemeester van de gemeente Wierden bij elkaar. Dat levert een bijzonder plaatje op. Een plaatje dat mensen zelf kunnen aanschouwen op Eerste Pinksterdag in Enter. Want op die dag komt de Roparun door Enter en dat wordt een groot feest.

WIERDEN / ENTER - De Roparun is een hardloopestafette voor het goede doel en loopt van Hamburg naar Rotterdam. De route loopt dwars door Enter en daar wordt dit jaar een groot feest gehouden om het Roparunteam Welkom Wierden een hart onder de riem te steken. Met de Roparun wordt geld opgehaald voor uitbehandelde kankerpatiënten. Zo zal het Wierdense team een deel van hun opbrengst schenken aan hospice de Reggestroom.

Festiviteiten
Op zondag 9 juni zijn er vanaf het eind van de middag verschillende festiviteiten op en rond het Dorpsplein in Enter om alle teams aan te moedigen in hun laatste 200 kilometer richting Rotterdam. Vanaf het begin van de avond zullen de eerste teams Enter passeren.

Pendelbus
Afhankelijk van hun starttijd, zal het team uit de gemeente Wierden tussen 20.00 en 23.00 uur Enter passeren. Er rijdt een speciale pendelbus van Wierden naar Enter om het voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken om dit evenement te kunnen bijwonen.

Hechter
Burgemeester Henk Robben roept dan ook iedereen op om het team te komen aan moedigen. "Het is mooi om te zien dat zij samen zo'n avontuur aangaan voor het goede doel de samenleving hechter maakt. Entenaren, Wierdenaren en ambtenaren werken samen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel en maken er ook nog eens een groot feest van. Dat wil je toch niet missen?"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden