Achter:Thirsa Eilander, Gerrie Bruins, Henk Valk.Voor: Kelly Boorsma (links) en Maaike Tijink. Er zijn meer vrijwilligers actief. Foto:Jolien van Gaalen.
Achter:Thirsa Eilander, Gerrie Bruins, Henk Valk.Voor: Kelly Boorsma (links) en Maaike Tijink. Er zijn meer vrijwilligers actief. Foto:Jolien van Gaalen. (Foto: Jolien van Gaalen)

Vluchtelingenwerk op nieuwe locatie

door Vluchtelingenwerk Oost Nederland

Wierdense vluchtelingen kunnen voortaan terecht in het Ontmoetingscentrum met hun vragen. De locatie Wierden van VluchtelingenWerk Oost Nederland is namelijk verhuisd op dinsdag 7 mei.

WIERDEN - Teamleider Kelly Boorsma vertelt: "We hebben fantastische vrijwilligers in Wierden. Zij zijn echt de rots in de branding voor vluchtelingen. De eerste tijd komt er veel op statushouders af. Als je dan de taal niet spreekt en de weg niet kent, heb je echt even hulp nodig. Daarom krijgen ze in het eerste jaar sociale en praktische begeleiding door vrijwilligers.

Statushouders helpen?
Na dat eerste jaar kunnen vluchtelingen altijd terecht op ons spreekuur op maandag van 10.00 tot 13.00 uur of dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur. Daar zitten vrijwilligers die hun vragen beantwoorden, of ze naar de goede organisatie kunnen doorverwijzen. Zo kunnen mensen hun plek vinden in Wierden. Voor dat spreekuur kunnen we nog wel wat vrijwilligers gebruiken."

Iedereen die het leuk lijkt om statushouders op weg te helpen, kan contact opnemen met teamleider Kelly Boorsma. Dat kan per mail via kboorsma@vluchtelingenwerk.nl of telefonisch via 06-12 51 42 39.

Open dag
Vluchtelingenwerk houdt in juli op de nieuwe locatie een open dag. Deze open dag is bedoeld voor iedereen die vrijwilligers en statushouders wil ontmoeten en meer wil weten over het werk dat VluchtelingenWerk doet. Er zijn leuke (culturele) activiteiten en er wordt gezorgd voor heerlijke hapjes. Belangstellenden zijn van harte welkom op vrijdag 5 juli van 16.00 tot 19.00 uur.

Het adres van de nieuwe locatie is de Spoorstraat 7 in Wierden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden