Gerben Voortman (links) en David Gosseling (rechts) hebben beiden een pluim ontvangen van Alfons Woolderink (midden) van SBB. Foto: Jolien van Gaalen.
Gerben Voortman (links) en David Gosseling (rechts) hebben beiden een pluim ontvangen van Alfons Woolderink (midden) van SBB. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: )

'In de praktijk 1000 keer meer leren'

door Jolien van Gaalen

De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) reikt van 20 tot en met 24 mei een pluim uit aan praktijkopleiders en leermeesters in de regio. "Wij willen hen even in het zonnetje zetten en laten zien dat wij hen waarderen. Met de pluim willen wij laten zien dat het belangrijk is jongelui, van welke opleiding dan ook, goed ontvangen worden bij een bedrijf", vertelt adviseur praktijkleren Alfons Woolderink van SBB.

WIERDEN - Gerben Voortman, eigenaar van Voortman Bouw, is één van de ontvangers van de pluim. Door de jaren heen hebben diverse studenten hier stage gelopen. "Een pluim krijgen is leuk. Soms krijg je het werk niet af, omdat je studenten bijvoorbeeld uitleg moet geven. Dat is dan maar zo, maar je leert jongeren wel het vak. In de praktijk kunnen zij 1000 keer meer leren dan op school. Als werkgever moet je wel tijd en ruimte hebben om studenten te begeleiden. Dat is bij een MKB-bedrijf als het onze lastig. Daarom is het belangrijk dat zij gemotiveerd zijn en bij ons bedrijf passen."

Alfons: "De studenten krijgen hier alles. Bij MKB-bedrijven maken zij kennis met alle facetten van het vak, dus in de volle breedte. Vaak zijn zij hier eerder zelfstandig dan bij grote bedrijven. Niks ten nadele van grote bedrijven, uiteraard."

"Als studenten gemotiveerd zijn en hier op hun plek zijn, zie je ze groeien," vertelt Gerben. "Op een gegeven moment kunnen ze zelfstandig werken en krijgen dan een eigen bus mee." Klantvriendelijkheid speelt een steeds grotere rol. "Dat is tegenwoordig net zo belangrijk als vakmanschap en dat proberen wij studenten ook bij te brengen. Mensen verwachten dat het bij een verbouwing niet meer een grote rotzooi is." De aanwas van nieuw personeel is in de bouw, techniek en infra een probleem."Ik heb het gevoel dat ouders hun zoons en dochters een beetje ontmoedigen om voor de bouw te kiezen. Aan de bouw bijvoorbeeld kleeft nog het imago van zware arbeidsomstandigheden, mensen denken vaak dat er nog met 50 kilo cement gesjouwd moet worden. Maar dat is allang niet meer zo. De arbeidsomstandigheden zijn enorm veranderd. Het is veel meer dan alleen meer sjouwen." Alfons: "Vergeleken met de crisis is er een groei van het aantal werknemers, dus dat is positief. In de bouw en ook de infra zijn de doorgroeimogelijkheden heel groot."

"Het beste is om gewoon onderaan te beginnen, dus echt in de bouw en je vanaf daar op te werken. Als je uiteindelijk achter een computer terechtkomt, heb je het goed gedaan", voegt meewerkend uitvoerder David Gosseling toe, die ook een pluim heeft ontvangen.

SBB
"De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is op 1 augustus 2015 ontstaan," vertelt adviseur praktijkleren Alfons Woolderink. "Daarvoor waren er zeventien aparte instituten. Het beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken in SBB samen. Het doel is om studenten de beste praktijkopleiding te bieden met uitzicht op een baan. Daarnaast beschikken bedrijven nu en in de toekomst over de vakmensen die ze nodig hebben. Hierbij is het belangrijk dat studenten zich welkom voelen bij het bedrijf. Wij adviseren bedrijven om een zo goed mogelijk leerwerkbedrijf te worden en geven trainingen aan praktijkopleiders en leermeesters." In Twente zijn er op zijn minst 500 leerwerkbedrijven in bouw en infra. In alle sectoren zijn er duizenden leermeesters/praktijkopleiders.

Kijk voor meer informatie op de website.

Meer berichten