Kinderen bij de afsluiting van een Scoor een Boek diverse voetbalspelletjes doen. Zij deden dat met veel enthousiasme. Foto: Bart Benneker
Kinderen bij de afsluiting van een Scoor een Boek diverse voetbalspelletjes doen. Zij deden dat met veel enthousiasme. Foto: Bart Benneker (Foto: Bart Benneker)

'Bewegen is ook een belangrijk thema'

door stichting De Welle

Op sportpark van Juventa'12 heeft woensdag 8 mei de afsluiting plaatsgevonden van het project Scoor een Boek! Dit is een project vanuit de bibliotheek Wierden en Heracles Almelo, waarbij het belang van lezen wordt benadrukt en kinderen aangemoedigd worden om (meer) te gaan lezen.

WIERDEN - Tien weken geleden startte Scoor een Boek! Bijna 200 leerlingen uit groep 5 en 6 van basisscholen de Morgenster, de Driesprong, de Roerganger, het Galjoen, de Kluinveenschool, de Mariaschool en de Sjaloomschool lazen zo veel mogelijk boeken in de klas en thuis. Stichting De Welle is gevraagd door de bibliotheek om invulling te geven aan de sportieve afsluiting en dat doen wij natuurlijk graag. Want naast het lezen, is het aspect bewegen ook een belangrijk maatschappelijk thema, wat niet vaak genoeg benadrukt kan worden. Op woensdag 8 mei was het dan zover: tijd voor de feestelijke en sportieve afsluiting op de velden van Juventa12 in Wierden. De jongens en meiden speelden leuke en uitdagende (voetbal)spellen als 1vs1 duelleren, punten schieten in een gatendoek, een coördinatie-estafette, 4 op een rij en een partijtje. Deze spelletjes werden begeleid door studenten van Landstede Zwolle van de opleiding Sport & Bewegen. Tussendoor was er een gezonde snack, geleverd door Jumbo Wierden. Bultje, de mascotte van Heracles kwam ook nog even langs om de kinderen aan te moedigen.

Combinatiefunctionaris Bart Benneker van Stichting De Welle en stagiaire Kim Groothuis van Landstede Zwolle kijken terug op een geslaagde activiteit. En dat het geslaagd was blijkt wel uit de reacties. Kinderen gaven aan nog even door te willen sporten. Leerkrachten vonden het super dat elk individu op eigen niveau kon deelnemen en dat er voldoende ruimte was voor succesbelevingen. Tussendoor werd door Judith Verbeij van bibliotheek nog bekendgemaakt dat in de afgelopen tien weken de leerlingen in totaal 1330 boeken hebben gelezen. Een topprestatie! Naast dat de leerlingen in de klas gelezen hebben, zijn ook hun gezinnen extra boeken gaan lezen.

Meer berichten