Raymond Voortman, Harm Klein Geltink, Merlin Boom en Ruben Hillen (vlnr): ''Tegenwoordig komt te veel muziek uit een computer."
Raymond Voortman, Harm Klein Geltink, Merlin Boom en Ruben Hillen (vlnr): ''Tegenwoordig komt te veel muziek uit een computer." (Foto: PR)

'Wij brengen de rock van vroeger terug'

door Franklin Veldhuis

Nadat STORM in 2017 zijn eerste EP uitbracht is de Twents-Achterhoekse band terug met een tweede EP. Het nieuwe album is ruiger én commerciëler dan de vorige. Op 5 juli is de release in Metropool Hengelo. De band heeft ook een Wierdens tintje: bassist Raymond Voortman komt uit Wierden.

ENSCHEDE / WIERDEN - STORM bestaat uit vier jongens die elkaar hebben leren kennen op het ROC van Twente in Almelo, waar zij allemaal studeerden aan de Podium Academie.

Drummer Merlin Boom en zanger Ruben Hillen uit Enschede, gitarist Harm Klein Geltink uit Barchem en bassist Raymond Voortman uit Wierden brengen muziek in de stijl van AC/DC, Status Quo en Guns 'n Roses. ''We vinden het belangrijk dat er weer echte muziek gemaakt wordt. Tegenwoordig komt teveel muziek uit een computer en wij willen juist de classic rock van vroeger terugbrengen'', aldus Ruben Hillen.

De nieuwe EP is voor de band heel belangrijk. De jongens hebben er twee jaar aan gewerkt en hopen dan ook dat het nieuwe werk zal aanslaan. Voor het uitbrengen van de EP hebben ze een releaseconcert gepland staan op 5 juli in Metropool in Hengelo. Hiervoor hebben ze als special guest John Hayes, de gitarist van Mothers Finest, kunnen regelen voor een gastoptreden.

Volgens Hillen gaan de nummers van STORM vooral over alcohol en vrouwen. "We horen van anderen dat ze aanstekelijk klinken en daardoor lange tijd blijven hangen in iemands hoofd. Vaak ontstaan onze nummers per ongeluk. We zitten meestal een beetje te pielen en als er dan iets uitkomt, wat leuk klinkt, dan heb je al een basis, waarbij de rest vanzelf gaat.''

Op de vraag hoe een plaat tegelijk ruiger én commerciëler kan klinken, volgt een logisch antwoord: "Hij is ruiger omdat we de gitaren meer naar voren laten komen dan op de vorige EP. Het commerciële zit 'm in het feit dat de nummers herkenbaarder zijn."

Meer weten? Check Facebook (stormbandofficial) of kijk op de website.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden