Deze lente is er veel te doen in de Bibliotheek. Je kunt zelfs meedoen aan een fietstocht.
Deze lente is er veel te doen in de Bibliotheek. Je kunt zelfs meedoen aan een fietstocht. (Foto: Pixabay)

Heerlijke lentedrukte in de bibliotheek

door Linda Kaspers van de bibliotheek Wierden

We hebben de lente in onze bol bij de bibliotheek Wierden en Enter. De hele maand mei is er ontzettend veel te doen in en om onze beide vestigingen. Goed nieuws voor zowel de jeugd als de volwassen inwoners van de gemeente, lijkt ons.

WIERDEN/ENTER - Daarom presenteren we met gepaste trots onze agenda van mei.

- 7 mei: Informatiebijeenkomst Studiekring 50+. Wil je niet achter de geraniums zitten, maar liever samen met leeftijdsgenoten in een gezellige setting blijven leren en ontwikkelen? Kom dan langs! 10.00 - 11.30 uur: bibliotheek Wierden.

- 7 mei: Gratis workshop creatief schrijven in Enter, 19.00 - 22.00 uur. Leer nog beter, creatiever en krachtig je verhaal schrijven van een docent van de schrijversvakschool.

- 8 mei: Fluitsignaal project Scoor een boek. De afgelopen maanden hebben 193 leerlingen van zeven verschillende scholen in Wierden en Enter ongeveer 1000 boeken gelezen om te scoren. De afsluiting vindt plaats bij Juventa '12 met een speler van Heracles. Die zal ook bekend maken hoeveel boeken ze precies bij elkaar gelezen hebben.

- 9 mei: Informatiebijeenkomst Studiekring 50+. Wil je niet achter de geraniums zitten, maar liever samen met leeftijdsgenoten in een gezellige setting blijven leren en ontwikkelen? Kom dan langs! 10.00 – 11.30 uur in de bibliotheek Enter.

- 9 mei: Gratis workshop creatief schrijven. Leer nog beter, creatiever en krachtig je verhaal schrijven met hulp van een docent van de schrijversvakschool. 19.00 - 22.00 uur in Wierden.

- 15 mei: Mammacafé. Een interessante en gezellige ochtend met andere jonge ouders. Deze editie aandacht voor contact maken met je (ongeboren) baby. 10.00 uur in Wierden.

- 16 mei: Wielercafé. Een interactieve avond met interessante gasten uit de wielerwereld. Profrenner Maurits Lammertink, oud-renner Hennie Stamsnijder en auteur Fred van Slogteren worden geïnterviewd door Harry Middeljans. 20.00 uur in 't Zumpke Enter.

- 18 mei: Fietstocht in en om Enter in het kader van de Week van de Amateurkunst. Kom de verhalen lezen die gemaakt zijn tijdens de workshops creatief schrijven.

- 23 mei: Boekbespreking van De tuin van de avondnevel van Tan Twang Eng door de Leesclub in bibliotheek Wierden. Er zijn nog boeken en leeswijzers te leen.

- 24 mei: Ons jaarlijkse personeelsuitje. Niet per se leuk voor de inwoners van Wierden en Enter, maar wel voor ons! En in de bibliotheken hebben we leuke vervangers geregeld. Zij staan klaar om je van dienst te zijn.

- 25 mei: Wandeltocht door Wierden in het kader van de Week van de Amateurkunst. Kom de verhalen lezen die gemaakt zijn tijdens de workshops creatief schrijven.

Zit er een leuke activiteit voor je tussen?

Kijk voor meer informatie, kosten en het reserveren van kaarten op de website. We zien je heel graag op één of meerdere van onze activiteiten in mei!

Meer berichten