Janita Rohaan is al zes jaar bestuurslid bij de Oranjevereniging in Enter en werft vrijwilligers. Foto: Roselien Slagers.
Janita Rohaan is al zes jaar bestuurslid bij de Oranjevereniging in Enter en werft vrijwilligers. Foto: Roselien Slagers. (Foto: Roselien Slagers)

Koningsdag kan niet zonder vrijwilligers

door Roselien Slagers van De Welle

In Wierden, Enter en de buurtschappen waren op Koningsdag tal van activiteiten. Dit feest kan niet plaatsvinden zonder vrijwilligers, het is goed om daar ook eens bij stil te staan.

WIERDEN / ENTER - Ze kunnen nog net niet zorgen voor prachtig weer. Maar voor al het overige rondom Koningsdag zijn ze vaak een heel jaar bezig met de voorbereidingen om voor elk wat wils te organiseren en een programma op te stellen met activiteiten voor jong en oud.

In het bestuur
Neem nu Janita Rohaan (45), zij is al zes jaar bestuurslid van de Oranjevereniging in Enter. Niet dat ze zich verveelt, ze is moeder van drie zonen en heeft een baan als financieel administratief medewerker bij Kienhuis Bouwmanagement in Almelo. Elke zaterdag is ze ook druk met de verzorging van koffie en thee in de rust van elk voetbalteam van Enter Vooruit. Ook vormt ze samen met 25 vrouwen de zogenaamde mmmEggies en promoten ze het Nederlandse ei op beurzen.

Als bestuurslid van de Oranjevereniging van Enter is ze verantwoordelijk voor de centen, ze is dus penningmeester. Ook werft ze vrijwilligers. Op de eerste foto staat ze tussen de vrijwilligers Marga Lubbers en Gerdien Pluimers.

Bij elk evenement
Daarnaast zijn er vrijwilligers in touw op elk evenement en dus ook op Koningsdag. Dat zijn de dames en heren van de EHBO, twee van deze vrijwilligers zijn Jan Rohaan en Gerhard Kosters.

Grote pluim
Daarom bij deze een heel groot dankwoord voor alle deze vrijwilligers die druk zijn geweest met de voorbereidingen en hebben geholpen op de dag zelf. Ondanks dat het weer niet helemaal top was, zijn jullie er toch zeker in geslaagd om een mooie en feestelijke dag te organiseren alle inwoners van de gemeente. Dus een grote pluim voor de inzet van alle vrijwilligers bij de Oranjeverenigingen! 

Vrijwilliger worden?
Wil jij ook een steentje bijdragen in de gemeente Wierden? Kijk dan op de website WierdenDoet! van Stichting De Welle. Hier is naast meer informatie een overzicht te vinden van de vrijwilligersvacatures.

Meer berichten