De gezellige groep bowlt sinds november 2018 wekelijks in Hellendoorn. Foto: Roselien Slagers.
De gezellige groep bowlt sinds november 2018 wekelijks in Hellendoorn. Foto: Roselien Slagers. (Foto: Roselien Slagers )

Yvonne begeleidt gezellige bowlingclub

door Roselien Slagers van De Welle

Stichting De Welle zet in deze krant regelmatig een vrijwilliger in het zonnetje. Deze keer Yvonne Pieper uit Wierden. Ze runt de bowlingclub van de stichting.

WIERDEN - Yvonne heeft allerlei vrijwilligerswerk gedaan, ook naast haar werk als verpleegkundige. Ze vindt het heel leuk om met mensen om te gaan. Naast haar werkzaamheden bij de bowlingclub is Yvonne ook actief als seniorenvoorlichter voor de partners van Wijksaam. Seniorenvoorlichters bezoeken ouderen die daar prijs op te stellen. Door middel van vragen naar allerlei zaken waarmee ouderen te maken hebben gaan zij in gesprek. Hierbij valt te denken aan onderwerpen als vrijetijdsbesteding, gezondheid, woonsituatie en sociale contacten. De seniorenvoorlichter luistert, adviseert en verwijst door als meer ondersteuning wenselijk is.

Wekelijks bowlen
Eerst werd er wekelijks gebowld in De Marke, maar sinds de sluiting in november 2018 zijn ze uitgeweken naar de bowlingboerderij in Hellendoorn. Al in de jaren 80 bowlden ze bij de Marke: het vertrek viel hen daarom ook zwaar. Gelukkig zijn in Hellendoorn welkom voor een gereduceerde huurprijs van de bowlingbaan. Alle hulde daarvoor! Deelnemers betalen 12 euro per maand, dit is inclusief koffie en thee. Het vervoer wordt onderling geregeld, dus dat is ook geen probleem. De bowlingclub heeft wekelijks 25 à 30 deelnemers. Er zijn nog een paar plekjes vrij voor nieuwe enthousiaste bowlers. Het is een gezellige groep van mannen en vrouwen. Dit alles onder de enthousiaste begeleiding van Yvonne die zelf ook een aardig bowlingballetje gooit. Het bowlen is elke donderdag om 14.00 uur. Ook buiten het bowlen om ontstaan er leuke contacten. Soms worden er ook andere activiteiten gepland, zoals een keer samen eten.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Yvonne via 06-20 96 64 95 of via 0546-57 18 07. Bellen hierover met Stichting De Welle kan ook: 0546-57 16 93. Medewerkers kunnen ook meer vertellen over onder meer activiteiten of vrijwilligerswerk.

Meer berichten