Tot tevredenheid van de docenten werden de deelnemers steeds fanatieker. Foto: Jan Mulder.
Tot tevredenheid van de docenten werden de deelnemers steeds fanatieker. Foto: Jan Mulder. (Foto: Jan Mulder)

Eerste les aangepast sporten van SV Raduga Enter groot succes

De eerste les van Aangepast Sporten Enter (ASE) door SV Raduga Enter op donderdag 11 april was een groot succes.

ENTER - De docenten hadden vooraf verschillende aanmeldingen ontvangen. Ook voor hen was het spannend hoe de eerste les zou verlopen. De deelnemers kwamen om 18.30 uur richting sporthal de Zomp en betraden vol goede moed de sportzaal. Naast de deelnemers die mobiel waren, kwamen er ook enkele deelnemers de zaal in die in een rolstoel, onder begeleiding van deskundige medewerkers, de zaal betraden.

Na een korte kennismaking werd er gestart met een warming-up in een kring van stoelen. Al snel kwamen de eerste zweetdruppeltjes op de gezichten van de deelnemers. In een combinatie van bewegen en plezier hebben in het sporten werd er na de warming up het onderdeel slootje springen getraind. Voor de personen in de rolstoelen was er een slalomwedstrijd.

De deelnemers werden steeds fanatieker en dat bracht grote tevredenheid op de gezichten van de docenten. Na het slootje springen werd er gekegeld in de zaal. Er werd menig kegel geraakt dat onder luid gejuich werd gevierd. Het slotspel onder de noemer ballenregen zorgde er voor dat de mobiele deelnemers zich in het zweet liepen. De personen in de rolstoelen werden door hun begeleiders fanatiek vooruit geduwd om toch ook hun inzet beloond te zien.

Aan het einde van de les kwam iedereen weer terug daar waar ze gestart waren in een kring zittende op stoelen. Na nog enkele lenigheidstesten was het eerste uurtje sporten voor mensen met een verstandelijke beperkingen een feit. Heel enthousiast verliet iedereen de zaal met de mededeling dat ze er volgende week zeker weer bij zouden zijn.

De docenten kunnen terugkijken op een geslaagde eerste les. Hun doelstelling om sporten en bewegen mogelijk maken voor mensen met een beperking was geslaagd.

Op donderdag 18 april is de tweede les. Mensen die mee willen doen of iemand kennen die graag mee wil sporten kunnen contact opnemen met Jan Mulder via 06-13 20 21 02.

Meer berichten