Het eerste jeugdteam heeft een prestatie neergezet waar ze trots op mogen zijn.
Het eerste jeugdteam heeft een prestatie neergezet waar ze trots op mogen zijn. (Foto: BC Flits)

BC Flits J1 grijpt naast titel

door BC Flits

Doordat het eerste jeugdteam van badmintonclub Flits uit Wierden in hun competitie bovenaan geëindigd zijn, mochten zij in de U19 BC Flits vertegenwoordigen op de Regio Team Kampioenschappen Oost. Tijdens dit RTK komen alle kampioenen uit de regio oost samen om uit te maken wie de regio mag vertegenwoordigen op de nationale teamkampioenschappen. In een poule van drie moesten de heren van J1 strijden om de eerste plek. Koen ten Thije, Thijmen Terpstra, Lloyd Beljaars en Calvin Cai (foto) trapten af tegen Elo United.

WIERDEN - Bij de dubbels was er één driesetter nodig om de eerste twee punten binnen te halen. Doordat ook Calvin en Lloyd hun enkelpartijen wonnen, stond na ruim een uur spelen Flits op een 4-0 voorsprong. Het vijfde en tevens laatste punt werd binnengehaald door Thijmen en Koen, zij wonnen in drie sets. De eerste tegenstander werd dus met een 5-0 overwinning opzij gezet. Maar de volgende tegenstanders uit Varsseveld waren een stukje beter. Dit werd ook duidelijk in de dubbels. Thijmen en Calvin konden er nog bijna een driesetter uithalen, maar zowel zij als Koen en Lloyd verloren hun dubbels in twee sets. Een 2-0 achterstand dus dit keer. Calvin en Lloyd streden in hun singels voor wat ze waard waren. Calvin won in drie sets en Lloyd speelde goed, maar moest toch in twee sets de winst aan Varsseveld laten. Doordat ook Thijmen en Koen de laatste wedstrijd verloren werd het uiteindelijk 4-1. Geen eerste plek voor de heren uit Wierden, maar desondanks hebben ze een prestatie neergezet waar ze trots op mogen zijn. 


 

Geen 1e plek op het RTK dus voor de heren uit Wierden, maar desondanks hebben ze een prestatie neergezet waar ze trots op mogen zijn!

Meer berichten