Achter van links naar rechts: Lars van der Werf, Rob Tibben en Jan-Willem ten Hove. Voor: Mayke Wetering. Foto: Jolien van Gaalen.
Achter van links naar rechts: Lars van der Werf, Rob Tibben en Jan-Willem ten Hove. Voor: Mayke Wetering. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: )

'Samenwerken is het sleutelwoord'

Fyzio Totaal Tibben bestaat 10 jaar

door Jolien van Gaalen

Fyzio Totaal Tibben aan de Nijverheidsstraat 7 in Wierden viert het tienjarig bestaan met een feestweek. "We hebben leuke kleinigheidjes voor patiënten", vertelt Rob Tibben. "Daarnaast willen we deze week laten zien wie we zijn en welke route we hebben gevolgd de laatste jaren."

WIERDEN - Eind maart 2009 is de fysiotherapiepraktijk opgericht. "Ik kom vanuit de topsport", zegt Rob. "Acht jaar lang ben ik mee geweest met het schaatsteam en ben twee keer bij de Olympische Spelen geweest. Ik heb veel van de wereld gezien en heb heel veel geleerd. Daarna ben ik begonnen met een allround praktijk aan de Kerspel, dat was een wens van mij. Dit ging met vallen en opstaan. Nu richten we ons op de specialisaties sport en orthopedie. In de topsport wordt gewerkt met persoonlijke doelen en een plan." Dit is ook de basis in de fysiotherapiepraktijk. "Graag willen we met mensen naar een bepaald doel toewerken. Zo'n doel is duidelijk voor patiënten. Als we bepaalde specialisaties niet in huis hebben, zeggen we dat ook."

Sinds begin 2017 zit de praktijk op deze locatie. "Hier hebben we meer ruimte en meer mogelijkheden. Nu hebben we ook de beschikking over een buitenterrein waar we met mensen kunnen revalideren."

Onderdeel van team

"Samenwerken is het sleutelwoord", aldus Rob. "De patiënt maakt onderdeel uit van het team, samen kunnen we het persoonlijke doel bereiken." Het vaste team bij Fyzio Totaal Tibben bestaat uit Lars van der Werf, Mayke Wetering, Jan Willem ten Hove en Rob Tibben. "Iedereen heeft zijn eigen specialisaties en talenten. De patiënt kan het niet alleen, maar ik ook niet. Daarom ben ik ook zo blij met het team: er heerst een goede sfeer en we hebben veel plezier." De innovatie in het vizier houden vindt Rob van belang. "We hebben nieuwe apparatuur, zoals echografie. Daarnaast zijn er interne en externe opleidingen. We leren ook van elkaar, als een van ons een cursus heeft gevolgd, geeft hij of zij een presentatie daarover. Zo blijven we ons continu ontwikkelen. Dit is overigens de enige pluspraktijk fysiotherapie in Wierden."

"Bij de praktijk kunnen kinderen van 10 jaar tot bejaarden van 90 jaar terecht, mits ze een goede hulpvraag hebben die we om kunnen zetten in een doel. Daarbij zijn we eerlijk naar de patiënt en onszelf: is het haalbaar of niet? Het doel van een sporter is duidelijk, die wil bijvoorbeeld terug naar het voetbalveld. Maar het kan ook zijn dat iemand met artrose wil fietsen met minder of zonder pijn. Het is dus heel breed."

Zorgen voor elkaar

"Het leukste aan dit vak is dat je elke dag met mensen bezig bent. Daarnaast is het mooi dat er hier een team is met mensen die zorgen voor elkaar. Ik heb gezondheidsklachten gehad en ze stonden voor mij klaar, we hebben samen de schouders eronder gezet. Daar ben ik trots op. Ook ben ik trots op patiënten die blijven komen om aan hun doel te werken."

Toekomstplannen

"In de toekomst willen we verder bouwen en nog verder gaan specialiseren", vertelt Rob. "Welke kant het opgaat met Den Haag en de zorgverzekeraars weet ik niet, maar ik vind dat je bij jezelf en je eigen kracht moet blijven. Als je goed werk verricht, blijven de mensen vanzelf komen."

Kijk voor meer informatie op de website van Fyzio Totaal Tibben

fyziototaal.nl

Meer berichten