Johan Katuin is bestuurslid van Enters Erfgoed, budgetcoach via Stichting de Welle en bestuurslid van het zangkoor de Troubadours.
Johan Katuin is bestuurslid van Enters Erfgoed, budgetcoach via Stichting de Welle en bestuurslid van het zangkoor de Troubadours. (Foto: Roselien Slagers)

Stilzitten is niks voor Johan Katuin

door Roselien Slagers van De Welle

Stichting De Welle zet in deze krant regelmatig een vrijwilliger in het zonnetje. Deze keer de veelzijdige Johan Katuin uit Enter, ook wel bekend als de zingende museumconservator.

ENTER - Johan is getrouwd met Coba Katuin. Allebei hebben ze hun sporen verdiend in het onderwijs maar sinds juni 2017 beide met pensioen.Van oorsprong komen zij uit Drenthe, maar wonen al sinds 1977 in Enter en zijn daarom met recht Enternaren te noemen. Samen hebben ze twee kinderen en inmiddels zes kleinkinderen. Vier van de zes kleinkinderen wonen met hun ouders op Curaçao. Als het even kan zijn Johan en zijn vrouw daar voor een fijne vakantie te vinden.

Johan is al jaren fervent badmintonspeler bij BC Flits en trouw bezoeker van de sportschool. Hij is bestuurslid van Enters Erfgoed. Het Klompenmuseum, Zompenmuseum en de winkel. Buisjan maakt ook deel uit van Enters Erfgoed, maar heeft een eigen coördinator. Johan zorgt ervoor dat de musea goed ingericht blijven, zorgt voor boekingen, gidsen, en maakt roosters voor de bezetting. Kortom: coördinatie in de ruimste zin van het woord. Buisjan heeft zijn eigen groep vrijwilligers. Nieuwe vrijwilligers zijn hier van harte welkom. De taken bestaan uit een middag in het museum staan om toeristen te ontvangen en koffie & Oud-Hollands snoep te verkopen.

Stilzitten is niks voor Johan. Hij is ook budgetcoach via Stichting de Welle en bestuurslid van het zangkoor de Troubadours, het koor uit Enschede dat onlangs zo'n prachtig optreden heeft verzorgd tijdens het Korenfestival In Wierden. In zijn baan als leidinggevende in het onderwijs had je soms met tegengestelde meningen te maken. "Groot voordeel van met pensioen zijn is de ontspannen manier waarop je met de dingen om kunt gaan," aldus Johan. "Deze ervaring komt goed van pas in het contact met Enternaren. Enternaren zijn niet eigenwijs zoals ze vaak krijgen te horen, maar eigenzinnig en dat is prachtig."

Belangstellenden die meer informatie willen over Enters Erfgoed of zich aan willen melden voor vrijwilligerswerk kan bellen naar 06-24 53 89 98.

Meer berichten