Bas van der Kolk en Wilbert Smalbrugge zijn heel tevreden over het nu loopt met hun winkel. Foto: Jolien van Gaalen.
Bas van der Kolk en Wilbert Smalbrugge zijn heel tevreden over het nu loopt met hun winkel. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: )

'Mooi dat klanten vertrouwen hebben'

door Jolien van Gaalen

Wilbert Smalbrugge is sinds eind vorig jaar eigenaar van Uw Groenteman Wierden, waarvan op 11 januari de deuren zijn geopend. Samen met zijn vriend Bas van der Kolk heeft hij de zaak overgenomen. Inmiddels loopt het zo goed dat ook Bas fulltime aan de slag gaat in de zaak.

WIERDEN – "We waren al een poosje aan het kijken naar een eigen zaak, dit was vooral een droom van Wilbert", vertelt Bas. "Hij heeft bij een agf-zaak (aardappelen, groente, fruit, red.) in Rijssen ervaring opgedaan. En ik vind gezond eten en goede voeding belangrijk. Op Facebook zagen we op een gegeven moment dat de voormalige eigenaar Roy Klasens op zoek was naar een vervanger en zijn met hem gaan praten. We hebben dus een lopende zaak overgenomen."
Bas: "Ik ben in Wierden opgegroeid, heb hier familie en ken veel Wierdenaren. Ik wist dus dat er vraag was naar een goede groenteboer in het dorp. We zijn overigens ook de enige." Wierden kent veel speciaalzaken, die elkaar helpen. "We verwijzen mensen ook door, bijvoorbeeld naar de Kaas & Smaak en keurslager Berend Hoff. Zo geven we elkaar een duwtje in de rug."

Beter dan verwacht
"Het gaat veel beter dan verwacht: er zijn nieuwe klanten naar de winkel gekomen", zegt Bas. Ook de bestaande klanten weten de winkel nog steeds goed te vinden. "We hebben het assortiment uitgebreid met meer versproducten en producten van een hogere klasse."

"We snijden alle producten zelf, ook het fruit, dus alles is dagvers. Daarnaast hebben we altijd gezonde rauwkost op voorraad en bedenken we wekelijks nieuwe recepten hiervoor. In de winkel ligt dus dagelijks een uitgebreid assortiment vers gemaakte rauwkost. En we maken fruitmanden met verse producten waar de klant op kan wachten. Tenslotte kunnen mensen hier ook terecht voor complete maaltijden met aardappels, groenten en vlees", vult Wilbert aan.

Omdat het zo goed gaat met de groentewinkel heeft Bas zijn baan in de zorg opgezegd. Vanaf medio april werkt hij fulltime in de zaak. Karin, de zus van Bas, werkt twintig uur per week in de winkel. "Na een maandje hebben we Ruben aangenomen, hij helpt na schooltijd en op zaterdag. Met een aantal vaste gezichten treden we de klanten tegemoet."

Inspelen op wensen
"De klanten zijn heel positief", zegt Wilbert. "Ze komen weer terug, dus dat zegt genoeg. We spelen in op de wensen van klanten. Als iemand bijvoorbeeld minder groente wil dan in het zakje zit, dan kan dat. Daarnaast bedenken we als jonge ondernemers nieuwe dingen en gaan met de tijd mee. Zo hebben we het plan om ons ook te richten op onder meer bedrijven en scholen door fruit te bezorgen."

"We zijn heel blij met hoe het nu loopt. Het is mooi dat klanten vertrouwen hebben in ons", aldus Bas. Naar uitbreiding van het assortiment wordt door Wilbert en Bas ondertussen ook al gekeken. "Naast het fruit bezorgen bij bedrijven en scholen en het maken van verse fruitmanden willen we in de zomer uitbreiden met maaltijdsalades. Daarover zijn nu in overleg met de leverancier."

Meer weten?
Kijk voor meer informatie over Uw Groenteman Wierden op de website of de Facebookpagina.

Meer berichten