Foto:

Quirine (15) skeelert twaalf uur voor KiKa

door Jolien van Gaalen

WIERDEN - De 15-jarige Quirine Krommendijk gaat in juni twaalf uur skeeleren voor KiKa. "Het idee komt uit Biddinghuizen", vertelt moeder Chantal van Schoot. "Daar skeeleren ze 24 uur en zijn de starttarieven hoog." Quirine: "Daar moet je eerst 150 euro inzamelen voordat je mee mag doen. En dat vond ik te veel." Daarom heeft zij de skeelertijd gehalveerd en het startgeld is 5 euro. "We willen het zo laagdrempelig mogelijk houden", vult moeder Chantal aan. 

Quirine is goed voorbereid op de skeelermarathon voor KiKa (Kinderen Kankervrij). "In het zomerseizoen skeeler ik twee keer per week. Ik hoop dat een onvergetelijke dag wordt, waarbij we kanker voor kinderen hun wereld uit helpen."  "Dit is echt haar idee", zegt Chantal. "Vanwege haar leeftijd krijgt ze wel hulp van volwassenen. Van KiKa krijgen we materialen om alles mooi aan te kleden. Kinderen kunnen zelf bepalen hoe lang ze willen skeeleren. Het plezier hebben staat voorop. Sommige kinderen kunnen misschien niet goed skeeleren, maar vinden het wel stoer om mee te doen. Dan is het al mooi als ze één of twee rondjes skeeleren. Daarom hebben wij dit vrijgelaten."

Quirine: "Mensen kunnen mij sponsoren via de speciale actiesite. Kinderen of volwassenen die willen skeeleren voor het goede doel kunnen zich aanmelden door een mail sturen naar wijcvoorkika@gmail.com met daarin naam, adres en geboortedatum. Het is voor iedereen: of je nou 0 bent of 100, iedereen die bijdrage wil leveren is welkom." Ter plaatse aanmelden kan ook. "Al komen ze het laatste uur, ze zijn van harte welkom", zegt Chantal. "Kinderen tot 12 jaar krijgen een diploma en medaille", zegt Quirine. "Voor kinderen is er niks leukers om dat te kunnen laten zien." "Iedereen die gaat skeeleren moet een helm dragen," benadrukt Chantal.

Quirine en Chantal zijn druk met het regelen van allerlei zaken. "Met de EHBO zijn we nu bezig," vertelt Chantal. "We willen acht EHBO'ers hebben. Daarnaast gaan we de winkeliers in Wierden nog benaderen, om voor een vrijwilligers een broodje kaas of ham met wat drinken te zorgen en 's avonds voor een broodje hamburger." Mensen die op 1 juni vanaf 10.00 uur willen helpen kunnen aanmelden via eerdergenoemd mailadres.

"We hopen op een grote opkomst, veel donaties en natuurlijk mooi weer," aldus Chantal. "Maar regen of geen regen, het gaat hoe dan ook door", vult Quirine aan. Mensen die een bijdrage willen leveren kunnen dat doen via de speciale actiesite

Meer berichten