Altied good te passe in Wierden

Op een stralende zaterdag trok een vrolijke verklede stoet door de straten van het Wierdense centrum tijdens de optocht van de Tolmennekes.

WIERDEN - Voor de mooiste creaties waren er diverse prijzen te winnen, die zijn uitgereikt tijdens de Tolwichtermiddag bij Residentie Het Anker. In de avonduren gingen de carnavalsvierders Back to '74 in het Anker met een optreden van de PPM-showband.

In de Rooms-Katholieke kerk Sint-Jan de Doper was zondag 3 maart de carnavalsviering. De dienst is precies om 11.11 uur gestart met de intocht van Barst Los, Prins Marc I, Prinsessen Lisanne en Laurien, Adjudant Ronald en de Raad van Elf. De kerk zat helemaal vol met liefhebbers van carnaval, waarvan sommigen uiteraard in kostuum. Met medewerking van het koor Spirit werd er een muzikaal tintje aan de viering gegeven, waarbij er uiteraard ruimte was voor bezinning.

Op maandag 4 maart hebben de senioren ongetwijfeld genoten van hun eigen carnavalsfeest tijdens de Toltimermiddag. Het lange carnavalsweekend is afgesloten met het Rosenmontagbal.

Foto's: Moniek van der Wal, De Tolmennekes / Jolien van Gaalen

Meer berichten