Foto:

Vogelhuisjesactie groot succes, alle vogelhuisjes vergeven

Om de overlast van de eikenprocessierups te verminderen, biedt de gemeente Wierden gratis vogelhuisjes aan. De vogelhuisjes zijn gemaakt door zorgboerderij De Piet.

WIERDEN - Wethouder Coes heeft onlangs samen met Luuk Nuis van De Morgenster de eerste vogelhuisjes opgehangen als startschot van de actie. Eén daarvan heeft Luuk zelf gemaakt. 

Alle 150 vogelhuisjes die de gemeente Wierden door Zorgboerderij De Piet heeft laten maken, zijn vergeven, zo meldt de gemeente op de website. Inwoners konden vanaf woensdag 27 februari een gratis vogelhuisje aanvragen voor een eikenboom bij hun in de buurt. Deze actie bleek een groot succes, want voor 13.00 uur op dezelfde dag waren alle vogelhuisjes vergeven. Helaas kan niet iedereen die dat graag wil een vogelhuisje krijgen. De gemeente krijgt nog steeds verzoeken binnen via email en telefoon, maar kunnen geen gehoor aan de verzoeken. De gemeente gaat het effect van de vogelhuisjes evalueren. Op basis daarvan wordt besloten of er volgend jaar een vervolg wordt gegeven aan de actie.

Meer berichten