Winnaars Oskar Hofman en Senne Bolscher met burgemeester Robben.
Winnaars Oskar Hofman en Senne Bolscher met burgemeester Robben.

Pluim voor alle deelnemers aan het Junior Dictee!

Woorden als camouflagecrème, luitenant-kolonel en dummy kregen vijftien kinderen uit groep 7 en 8 van acht basisscholen voor de kiezen bij het Junior Dictee.

WIERDEN - Burgemeester Robben heeft het door kinderboekenschrijfster Ria Lazoe geschreven dictee voorgelezen. Senne Bolscher van het Galjoen en Oskar Hofman van de Mariaschool zijn eerste en tweede geworden. Zij gaan door naar de finale van Junior Dictee Overijssel bij theater Beerze Bulten in Ommen. 

Het was een pittig dictee en er heerste dan ook absolute stilte in de raadzaal van het gemeentehuis. De jury bestond uit kinderboekenschrijfster Ria Lazoe, Hannie Reterink van boekhandel Reterink en Gea Janssen van bibliotheek Wierden. Na het invullen van 50 woorden was het tijd om de dictee nog één keer na te kijken en vervolgens in te leveren. "Er zijn veel fouten gemaakt, maar dat is helemaal niet erg," zei burgemeester Henk Robben nadat de driekoppige jury was teruggekeerd met de resultaten. "Ik was vroeger slecht in dictees, maar daar kun je dus gewoon burgemeester mee worden." 

Vervolgens kregen alle deelnemende kinderen de metalen klikkertjes die voorkwamen in het verhaal en een presentje van boek- en kantoorvakhandel Reterink. Tenslotte heeft burgemeester Robben ijsbonnen van Bonvanie uitgedeeld omdat dit de laatste keer was dat hij het dictee heeft voorgelezen. In juni gaat hij met pensioen.

In krant staat dat er leerlingen van zeven basisscholen hebben meegedaan aan het Junior Dictee. Hier had acht basisscholen moeten staan

Meer berichten