Foto:

'Carnaval betekent voor mij saamhorigheid'

WIERDEN - Ter ere van het 44-jarig bestaan van de Tolmennekes was er afgelopen zaterdag een bonte jubileumreceptie bij residentie het Anker. Hierbij waren uiteraard Prins Marc I, Prinses Lisanne, Prinses Laurien en Adjudant Ronald aanwezig. De vrolijk versierde zaal was goed gevuld met onder anderen voormalige Prinsen, Prinsessen, Adjudanten en Gouden Tol-winnaars, maar ook met carnavalsverenigingen uit de buurt én uit partnergemeente Maldegem. 

Prins Marc I blikt terug op 44 jaar carnaval in Wierden. "Mijn vader is één van de mensen die carnaval heeft opgezet in Wierden en dat was niet makkelijk. Het is leuk om al die mensen hier te zien die vanaf de start erbij betrokken waren. Voor mij betekent carnaval gezelligheid, saamhorigheid en samen feestvieren. Het is een grote eer en ik vind het super om dit met mijn dochters te vieren. Zo maken we mooie herinneringen waar we later met plezier op terug kunnen kijken."

De carnavalsvereniging uit Maldegem heeft een enorme taart meegenomen naar de jubileumreceptie, die de reis wonder boven wonder ongeschonden heeft doorstaan. "Onze veertien Belgische carnavalsvrienden zijn sinds vrijdag in Wierden", vertelt Ellen Maat van de Tolmennekes. "De band tussen onze verenigingen bestaat al lang, sinds 1994. In november komen zij op ons Prinsenbal en wij gaan met de bus ook een weekend naar België. Het is dan net een schoolreisje."

Foto's: Jolien van Gaalen.

Meer berichten