In het jaar 2016 vierde het koor haar 95-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dat jubileum werd bovenstaande foto gemaakt. Foto; Hoop op Zegen.
In het jaar 2016 vierde het koor haar 95-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dat jubileum werd bovenstaande foto gemaakt. Foto; Hoop op Zegen. (Foto: )

Hoop op Zegen geeft afscheidsconcert

door de redactie

WIERDEN - Bijna honderd jaar is de protestants christelijke zangvereniging Hoop op Zegen een vast gegeven in het dorp Wierden. Maar het eeuwfeest gaat het koor niet vieren. Na 98 zangjaren houdt het koor Hoop op Zegen op te bestaan. Tijdens het afscheidsconcert laten de koorleden nog eenmaal van zich horen. Iedereen wordt uitgenodigd dit concert bij te wonen.

Dat concert wordt gehouden op zaterdag 9 februari in de Gereformeerde Kerk. Te gast is dan het Enschede's Byzantijns Kozakkenkoor.

Na 98 zangjaren houdt het koor Hoop op Zegen op te bestaan. "Na vele mooie en goede jaren moest helaas door terugloop van het aantal leden besloten worden te stoppen", aldus Karel Timmerman, secretaris van Hoop op Zegen.

Opgericht in 1921
Hoop op Zegen is opgericht op 31 mei 1921 door een aantal jonge mensen uit de Protestants Christelijke kerken in de gemeente Wierden. Decennialang heeft het koor volop meegedaan aan de invulling van het Wierdense culturele leven. In het recente verleden ontstonden contacten met soortgelijke verenigingen in Roemenië, in Sangeorgiu de Mures, een dorp in het Trans-Sylvaanse deel van Roemenië, waar diverse keren medewerking is verleend aan concerten en kerkdiensten. En uiteraard trad Hoop op Zegen ook op tijdens kerstzangavonden en kerkdiensten in Wierden en omgeving.

Timmerman: "Het koor heeft vele hoogtepunten gekend waar menig koorlid nog met plezier aan terug denkt." Dat is ook de reden waarom deze periode niet ongemerkt wordt afgesloten. Het koor zingt haar eigen afscheid tijdens een mooi en gevarieerd afscheidsconcert op zaterdag 9 februari. Dan kan nog één keer genoten worden van het optreden van het koor Hoop op Zegen waarbij het bekende Enschede's Byzantijns Kozakkenkoor met haar dirigent Paul Kempers als gastkoor zal optreden.

Onder leiding van haar dirigent Henk Linker zingt Hoop op Zegen nummers in diverse talen waaronder 'Näher, mein Gott zu dir' dat gezongen is bij het zinken van het schip Titanic en nummers uit het oratorium 'Jezus op aarde' van Marco den Toom. De solostukken worden gezongen door sopraan Valeria Boermistrova, de muzikale begeleiding wordt verzorgd door Jan Willem Timmerman op het orgel en de trompettisten Stephen Willink en Laurens van Bart.

Het concert begint om 19.30 uur. De kerk aan de Spoorstraat is vanaf 19.00 uur open. De toegang is gratis. Bij de uitgang wordt een collecte gehouden voor Hope4Kids.

Meer berichten