Heraclesspeler op Sjaloomschool

WIERDEN - Op maandag 4 februari wordt op de Sjaloomschool de officiële aftrap gegeven van het nieuwe project Scoor een boek!, het leesbevorderingsproject van Bibliotheek Wierden in samenwerking met voetbalclub Heracles Almelo en de gemeente Wierden

Bijna 200 leerlingen van groep 5 en 6 van 7 basisscholen gaan de komende tien weken in het kader van het project Scoor een Boek! zoveel mogelijk boeken lezen.

Elk jaar verbindt een speler van Heracles Almelo zich aan het project, vanuit de gedachte dat een lezende voetballer tot de verbeelding van de leerlingen spreekt. In een videoboodschap vertelt de speler de klas over het project en maakt hen enthousiast om zelf (boeken) te gaan 'scoren'. Dit jaar worden de leerlingen via videoboodschappen aangemoedigd door Heracles Almelo-speler Wout Droste. Na tien weken lezen sluiten de leerlingen het project sportief af op acht locaties in de provincie. Dit jaar worden ook de gezinnen van de deelnemende leerlingen en leerkrachten opgeroepen om thuis boeken te gaan 'scoren'. Het hele gezin mag meedoen: jong en oud. Net als in de klas gaat het gezin op een poster bijhouden hoeveel boeken er zijn (voor)gelezen.

Na 10 weken maken Bibliotheek Wierden en Heracles Almelo in samenwerking met de gemeente Wierden tijdens een spetterende, sportieve afsluiting bekend hoeveel boeken er dit jaar gelezen zijn: op school en thuis.

Meer berichten