Expositie Arjen Kunst in zwembad De Kolk te Wierden

Wierden- Arjen Kunst exposeert in zwembad De Kolk te Wierden.

Arjen heeft ten gevolge van een auto ongeluk in 1997 zodanig hersenletsel opgelopen dat hij zijn oude beroep als metselaar niet meer op kon pakken en aangewezen is op begeleiding in zijn dagelijks bestaan. sinds zijn revalidatie woont hij in een woonvoorziening en volgt hij dagbesteding bij InteraktContour.

Naast een aantal andere activiteiten komt Arjen een deel van de week naar het schilderatelier om daar, zoals hij het zelf zegt; ”lekker te schilderen op mijn manier en omdat ik het gewoon leuk vind.”

"Het leek me altijd al leuk om te schilderen, want dan kan ik doen wat ik zelf wil, het is ontspannen. Ik schilder over de realiteit van dingen en probeer dat zo goed mogelijk weer te geven, op mijn manier, maar door mijn geheugenproblemen weet ik niet altijd wat of hoe ik iets moet schilderen, ik krijg daar dan hulp bij, ook bij het mengen van kleur, hoewel me dat steeds beter afgaat. Soms herinner ik me hoe ik een bepaalde kleur moet maken, of hoe ik een bepaalde vorm moet tekenen.
Vaak zoek ik plaatjes die mij aanspreken en gebruik ze als houvast. Eerst teken ik met houtskool op het doek, ik probeer het zo realistisch mogelijk weer te geven en schilder graag in dikke lagen, dat vind ik mooi."

In het verleden heeft Arjen al aan diverse groepsexposities meegedaan.
Dit is zijn eerste soloexpositie

Meer berichten