Week van de leesclub in Bibliotheek Wierden

Wierden - Tijdens de Week van de Leesclub, 28 januari t/m 3 februari maak je kennis met het lezen in een Leesclub. Het is namelijk ontzettend leuk om samen een goed boek te bespreken. Kom het nu zelf ervaren!

Vanaf maandag 28 januari kan je het boek De Boekhandel van Penelope Fitzgerald komen lenen in de Bibliotheken in Wierden en Enter. Je krijgt dan ook een uitgebreide leeswijzer mee. Op donderdag 21 maart bespreken we vervolgens eerst gezamenlijk het boek. Daarna kijken we de gelijknamige verfilming van het boek in ons kleine bioscoopzaaltje.

De Boekhandel (origineel The Bookshop) vertelt ons het verhaal van Florence Green, een weduwe van middelbare leeftijd. Eind jaren vijftig van de vorige eeuw woont zij in een geïsoleerd plaatsje aan de Engelse kust. Ze is vastbesloten in dit dorp een boekwinkel te beginnen komt daarvoor een prachtig historisch pand. Haar droom doet echter meer stof opwaaien onder de lokale bevolking dan ze had gedacht.

Met een bijzondere schrijfstijl brengt Fitzgerald de gedragingen van de personages tot leven. Het boek is geschreven op een subtiele, maar veelzeggende manier en als lezer voel je de ingehouden ironie en suggesties tussen de zinnen door. Al met al is het een bijzonder boek van een bijzonder auteur.

Boek en leeswijzer lenen: vanaf 28 januari
Boekbespreking en film: 21 maart
Locatie: Bibliotheek Wierden

Kosten die verbonden zijn aan het meedoen zijn €7,50. Hiervoor leen je het boek, krijg je de leeswijzer en een kaartje voor de boekbespreking en -verfilming op 21 maart.

Meer berichten