Aan het jeugdtoernooi hebben 94 spelers uit Overijssel en Gelderland meegedaan. Foto: BC Flits.
Aan het jeugdtoernooi hebben 94 spelers uit Overijssel en Gelderland meegedaan. Foto: BC Flits. (Foto: BC Flits)

Spannend Nieuwjaarstoernooi BC Flits voor jeugd en senioren

door BC Flits

WIERDEN - Het Nieuwjaarstoernooi van Badmintonclub Flits uit Wierden staat in de badmintonwereld goed aangeschreven. De wedstrijden hebben niveau en zijn mooi om te zien.

Op het jeugdtoernooi ontving 94 sterke spelers uit Overijssel en Gelderland af. Dankzij de 25 tellers en de steun van vele sponsoren werd het toernooi weer een groot succes. Dit jaar werd ook voor het eerst een opstaptoernooi gespeeld. Spelers bij de opstaponderdelen werden op sterkte ingedeeld in plaats van op leeftijd. Dat bleek een succes.

De aanmoedigingsprijs is dit jaar voor Inge de Wolf van de BV Doesburg, die blij is met de prijs. Het is leuk om haar te zien spelen.
Luca Lensen van BC Flits vindt het leuk om tegen spelers van andere verenigingen te spelen. Samen met Brent van Santen van BC Kwiek uit Raalte wint hij de dubbel tot 13 jaar. Dat ze sterk zijn blijkt als ze in de finale tegenover elkaar staan. Luca wint ook die partij.

Zoals verwacht wint Jessica Leemhuis voor BC Flits de finale in het enkel tot 17 jaar. Maar ze heeft moeite met de tegenstanders als Murren Snelder van BC Varseveld en Lisa Meijer van BV Ogel. De dames laten mooi en sterk spel zien, maar ze moeten er wel hard voor werken. De broers Calvin en Melvin Cai van BC Flits winnen samen de finale in het mannendubbel tot 17 jaar. Ze spelen ook de finale in de enkel. Na een slopende en gelijkopgaande driesetter wint Melvin de finale.

Op zondag hebben circa 90 senioren mooie en spannende partijen gespeeld. Het toernooi is te zien als een nieuwjaarsreceptie voor badmintonliefhebbers. Tijdens het toernooi zijn flitsende foto's en filmpjes gemaakt, die binnenkort op de website van BC Flits verschijnen.

Iedereen die interesse heeft in badmintonnen en vrijblijvend een keer mee wil spelen is welkom op dinsdagen vanaf 20.00 uur. De trainingen zijn bij sporthal 'n Dikken.

Kijk voor meer informatie eens op de website.

Meer berichten