Foto: AV Twenterand

Train op je eigen niveau bij hardloopclinics van AV Twenterand

door atletiekvereniging Twenterand

De hardloopclinic van Atletiekvereniging Twenterand is inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen op Het Lageveld in Wierden. Op zaterdag 9 februari gaat de clinic voor de elfde keer van start.

WIERDEN - "Bij de hardloopclinic is plaats voor iedereen: jong en oud, dik en dun, ervaren sporters en absolute starters", aldus een woordvoerder. "Iedereen krijgt de mogelijkheid om in een eigen tempo het hardlopen op een verantwoorde manier onder de knie te krijgen. Elke deelnemer traint met een eigen doel. Dat kan het verbeteren van de conditie zijn, maar ook afvallen, een nieuw persoonlijk record neerzetten, ontstressen, trainen voor de Strongsisterrun of Strongmanrun of de techniek verbeteren. Welk doel men ook nastreeft, het draait tijdens de clinic vooral om het samen sporten."

Doelstelling
Tijdens de clinic leren deelnemers hoe zij hun conditie kunnen verbeteren en hun uithoudingsvermogen kunnen vergroten. De trainingen vinden plaats in groepen. Elke groep kent een eigen niveau met een eigen trainer. De doelstelling voor beginners is om in ieder geval na zeventien weken de Twenterandrun te kunnen lopen of vijf weken later de Wiezoloop.

Praktisch
De clinics beginnen op zaterdag 9 februari en duren telkens van 9.30 tot 11.00 uur. Locatie is recreatiepark Het Lageveld aan de Vriezenveenseweg 57 in Wierden. Inschrijven kan bij een van de informatiebijeenkomsten of via de website.

Informatiebijeenkomsten
Vandaag (dinsdag 8 januari) is er een bijeenkomst van 19.00 tot 20.30 uur in het beheerdersgebouw op Het Lageveld aan de Vriezenveenseweg. Andere mogelijkheden om de bijeenkomst bij te wonen zijn op woensdag 9 januari van 19.00 tot 20.30 uur bij FysioTwenterand aan de Koningsweg 40 in Vriezenveen (gezondheidscentrum De Weemelanden) of zaterdag 12 januari vanaf 9.30 tot 11.00 uur in het beheerdersgebouw Het Lageveld. Hierbij wordt er meer verteld over deelname aan de hardloopclinic en het bijbehorende clinicpakket.

Informatie & aanmelden
Ga voor meer informatie over de hardloopclinics en het inschrijven naar de website.

Meer berichten