Foto:

Gezellige drukte bij levende kerststal

ENTER - De levende kerststal heeft zoals altijd veel mensen naar de Jagersweg getrokken. In een sfeervol bos konden bezoekers het kerstverhaal beleven.

Bij binnenkomst van 'Bethlehem' werd iedereen geteld. Kinderen hebben broodjes gebakken boven een vuurtje en wensen in de wensboom konden hangen. De organisatie was in handen van de Enterse Kloomp'n Daansers. "Veel mensen willen er tijdens kerst wel even uit", aldus Ada Spoelder van de Enterse Kloomp'n Daansers. Met de levende kerststal is de vereniging in 1994 begonnen. "Dit hebben we tien keer in Enter gedaan," vertelt Spoelder. "Daarna zijn we naar Zwolle en Laren gegaan. Sinds 2015 zijn wij weer terug op de oude vertrouwde plek aan de Jagersweg.

 Een gemoedelijke sfeer in het bos aan de Jagersweg in Enter waar de levende kerststal is gehouden. Net als voorgaande jaren hebben duizenden bezoekers op eerste en tweede kerstdag de weg weten naar het kerstevenement van De Enterse Kloomp'n Daansers. "Wij zorgen voor een levensechte ervaring", aldus Ada Spoelder. "Zo ligt er in de kribbe een echte baby en zijn er diverse jonge kinderen die de engelen spelen. In de stal is het uiteraard lekker warm en in de kribbe ligt ook nog een elektrische deken. De ouders spelen Jozef en Maria. Dan gaat het prima met de baby, want de ouders zijn in de buurt."

Spoelder heeft zich beziggehouden met het regelen van mensen voor de kerststal. "Na Sinterklaas benader ik jonge ouders of ze met hun baby mee willen doen aan de levende kerststal. Tijdens het evenement zorg ik ervoor dat er op tijd andere baby's, Jozefs en Maria's klaarstaan."

Foto's: Jolien van Gaalen. 

Meer berichten