Het mixed hockeyteam in de aanval.
Het mixed hockeyteam in de aanval. (Foto: Stichting Bevordering Gehandicaptensport Wierden)

Mooie kerstsurprise voor sporters met een beperking

WIERDEN - De Stichting Bevordering Gehandicaptensport Wierden heeft als een soort kerstsurprise 85 waardecheques voor een bedrag van ruim 10.000 euro verstuurd aan de deelnemers.

Die waardecheques kunnen de deelnemers inleveren bij hun sportclub. Het bedrag van de waardecheque komt dan in mindering op de contributie. Zodoende betalen zij dus bijna niets of veel minder voor hun sport. Dat het werk van de Stichting Bevordering Gehandicaptensport Wierden niet alleen nodig en nuttig is maar ook op prijs wordt gesteld, is de afgelopen tijd weer gebleken. In november heeft de stichting haar folder verstuurd naar mensen die eerder een bijdrage hebben ontvangen. Met het aanvraagformulier kunnen zij dan een aanvraag voor 2019 indienen. In de weken daarna stroomden de aanvragen binnen. Op dit moment heeft de stichting ruim 85 aanvragen ontvangen voor allerlei sporten voor mensen met een beperking zoals zwemmen, voetballen, basketbal, badminton, tennis, paardrijden, dansen, bowlen, atletiek, gymnastiek, hockey etcetera. Het aantal deelnemers aan het zwemmen voor mensen met een beperking in het zwembad De Kolk groeit nog steeds. Momenteel zijn er ruim 35 deelnemers uit de gemeente Wierden. Het is voor ouderen met een beperking zo belangrijk om te blijven bewegen en het extra verwarmde water op maandag en dinsdag biedt daarvoor een goede mogelijkheid. Hierbij ontmoeten de zwemmers ook andere deelnemers, daaruit ontstaan vaak leuke contacten.

Voetbalvereniging Juventa '12 ontving dit jaar een extra bedrag van 750 euro. Hiermee is de zaalhuur betaald om in de winterperiode binnen te trainen.

Omdat De Marke per 1 november is gesloten, moest de bowlinggroep op zoek naar een andere locatie. Een deel gaat nu bowlen bij de bowlingbaan in Rijssen, de anderen gaan nu bowlen in Delden.

De stichting heeft ook dit jaar weer een forse financiële bijdrage beschikbaar gesteld aan de deelnemers van de Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018.

Gaat om plezier en waardering
Voor de deelnemers met een beperking is het belangrijk om te laten zien, wat zij in hun sport hebben bereikt en om hun prestaties te kunnen vergelijken met die van deelnemers uit heel het land. De deelnemers van de mixed hockeyclub en zwemvereniging De Veene veroverden een gouden medaille. De deelnemers van De Klup - Almelo, die uitkwamen voor badminton en bowlen, kwamen met talrijke medailles thuis. Ook de deelnemers aan de Wiezoloop konden rekenen op een bijdrage. Danny Koppelman uit Hoge Hexel is wederom de beste Nederlandse deelnemer. De stichting verwacht plusminus 105 aanvragen. In totaal zal er ongeveer 13.500 euro worden uitgekeerd. Het is het vierde jaar dat de Stichting Bevordering Gehandicaptensport Wierden sporters steunt. Volgens voorzitter Jan van der Aart bewijzen deze cijfers het nut van de stichting: "Het bevorderen van sport voor mensen met een beperking. Naast het plezier dat zij aan het wekelijkse sportuurtje ervaren, is er ook de waardering in de sportwereld in de vorm van de medailles, die zij hebben behaald. Dat de stichting hieraan een bijdrage heeft kunnen leveren, stemt tot tevredenheid."

Meer berichten