Deze meiden mogen eind januari de regiofinale turnen in Wierden. Foto: Jolien Altena.
Deze meiden mogen eind januari de regiofinale turnen in Wierden. Foto: Jolien Altena. (Foto: Jolien Altena)

Goud, zilver en brons voor turnsters Raduga

door Raduga

ENTER  - De turnsters uit de derde divisie mochten zich weer melden voor een wedstrijd. Deze keer de tweede plaatsingswedstrijd in de regio. Raduga Enter stond aan de start met een grote groep turnsters.

in de jongste leeftijdscategorie, de instap, heeft Raduga vier meisjes. Ze hebben heel hard gewerkt om hun oefeningen beter te maken ten opzichte van de vorige wedstrijd. Dat was goed te zien, wat een mooie resultaten!

Fleur Koebrugge (vierde), Puck Arentsen (zesde), Amber Meilink (negende) en Sophie Langkamp (veertiende) hebben zich goed laten zien in een grote groep jonge meisjes.

In de categorie pupillen 1 zijn er 33 turnsters. Allemaal kunnen ze erg goed turnen met al flink moeilijke elementen. Maud van der Aa (25e) heeft vooral op balk zeer hoog gescoord. Yarah Eertink (15e) heeft hele mooie eigen successen geboekt, met daarnaast ook nog een hoge score op brug. Tess aan de Stegge (9e) scoorde eveneens hoog op brug en turnde zich deze keer in de top tien. Marloes Nijenhuis turnde heel erg netjes en stabiel en ging trots naar huis met een glimmende gouden medaille.

De pupillen 2 zijn geboren in 2008. Deze turnsters zijn enorm harde werkers en hebben deze wedstrijd vooral heel erg netjes geturnd. In een groep van 27 deelneemsters wisten ze zich allebei een plek in de top tien te behalen. Roosmarijn Bolscher (zesde) en Femke Sloof (achtste) deden niet veel voor elkaar onder en gaan samen weer hard aan het werk om de inhoud van hun oefeningen nog meer te verhogen.

Bij de Jeugd 1N4 categorie gebeurde iets heel bijzonders. Suuz Vrielink en Aniek Nijenhuis turnden subliem met ieders hun eigen sterke kanten. Suuz scoorde heel hoog op brug, terwijl Aniek op balk een hoge waardering heeft gekregen. Uiteindelijk bleken zij exact dezelfde eindscore te hebben (49.625) en dat was goed voor een blinkende zilveren medaille voor deze twee tevreden turnsters.

In de juniorcategorie turn je twee jaar. Jente Stamsnijder turnde subliem en zonder grote fouten. Ze kreeg het hoogste cijfer van de wedstrijd op haar favoriete toestel vloer. Ze was de beste uit haar geboortejaar en bleek dat bij alle junioren net 0.05 te weinig voor de bronzen medaille. Desondanks een heel mooi resultaat voor Jente.

In de seniorencategorie turnen dit seizoen de turnsters geboren in 2003 en ouder. Raduga heeft vier turnsters in deze categorie. Esmee Stamsnijder (2002) kon helaas niet deelnemen vanwege een blessure. Danique Michels (1999) turnt een keer bij Raduga en twee keer bij Achilles. Ze heeft zich naar een gouden medaille geturnd met een goede brug- en vloeroefening.

Lotte Halenbeek en Kim Morsink zijn beide hele jonge seniorturnsters (geboren in 2003), maar houden zich goed staande op dit hoge niveau. Kim scoorde hoog op vloer en werd uiteindelijk negende. Lotte verraste door met name stabiel te turnen op de smalle evenwichtsbalk (tweede score) mocht ze het podium op voor brons.

S.V. Raduga Enter bedankt Morsink Staalconstructies voor de financiële bijdrage deze wedstrijd. Frida Altena wordt bedankt voor een hele dag jureren voor de meiden. Trainsters Mandy Spenkelink en Jolien Altena kijken trots en tevreden terug op deze geweldige regiowedstrijd. Eind januari mogen deze meiden allemaal hun regiofinale turnen in Wierden.

Meer berichten