Mees ten Broeke: "Ik voetbal bij de club en ik vind dat je daarvoor wel wat mag terugdoen."
Mees ten Broeke: "Ik voetbal bij de club en ik vind dat je daarvoor wel wat mag terugdoen." (Foto: Roselien Slagers)

Vrijwilliger Mees ten Broeke: 'Het is echt een hobby voor mij'

door Stichting De Welle

ENTER -  In deze krant zet Stichting De Welle regelmatig een vrijwilliger in het zonnetje. Deze keer een jonge vrijwilliger: Mees ten Broeke uit Enter, een echt jonkie nog.

Dat is best bijzonder, want vaak zijn vrijwilligers fitte senioren. We treffen op een koude en regenachtige maandagavond Mees aan op het voetbalveld van SV Enter.

Mees is 17 jaar, scholier, traint bij SV Enter en is speler bij JO 19-1. Voor de niet-kenners: dat betekent jongens onder de 19. Maar Mees doet meer: hij is scheidsrechter bij de juniorenteams en geeft twee keer per week training aan pupillen voorafgaand aan zijn eigen training.

Om wedstrijden te mogen fluiten, heeft hij een cursus gevolgd die vier avonden heeft geduurd. Voor de pupillentraining put uit hij uit eigen ervaring en kijkt mee bij andere trainers. Ook zijn vader, werkzaam bij de KNVB, is voor hem soms een bron van informatie: altijd handig zo'n vader!

Hobby
Zijn motivatie is duidelijk: "Ik voetbal bij de club en ik vind dat je daar ook wat voor terug moet doen. En het is ook heel leuk! Het is echt een hobby voor mij, ook al heb ik soms geen zin bij slecht weer of als ik druk ben voor school."

Mees zit in de examenklas van het vwo en gaat volgend schooljaar bestuurskunde studeren aan de Universiteit van Enschede. Het is dus even afwachten of hij ook dan nog tijd heeft voor zijn vrijwilligerswerk.

Mees is erg tevreden over de begeleiding van SV Enter. "Er zijn veel jonge, actieve vrijwilligers. Elk jaar is er een cursus scheidsrechter voor de jeugd. Zij worden goed ondersteund en ze beschikken over een speciale app waar alle trainingsprogramma's op te zien zijn en dat is handig bij de voorbereidingen. Dat maakt het wel gemakkelijker."

Roselien Slagers van De Welle: "Mees, heel veel succes dit examenjaar en bij alles wat je doet voor SV Enter."

Contact
"Wilt u ook een vrijwilliger in het zonnetje zetten? Neem dan contact op via r.slagers@stichtingdewelle.nl."

Meer berichten