De Welle is iedereen dankbaar die dit  jaar als vrijwilliger heeft meegeholpen. Foto: Stichting De Welle.
De Welle is iedereen dankbaar die dit jaar als vrijwilliger heeft meegeholpen. Foto: Stichting De Welle. (Foto: )

De Welle sluit het jaar dankbaar af

door Marianne Pekkeriet van stichting De Welle

WIERDEN - De decembermaand is een maand met vele feestelijkheden. Ook bij De Welle gaat deze maand niet ongemerkt voorbij.

Een leuke bijeenkomst was het vrijwilligersfeest van De Welle, dit jaar op de Dag van de Vrijwilliger begin december. We hebben een heerlijke lunch genuttigd met 170 vrijwilligers van De Welle. Vrijwilligers die zich het hele jaar inzetten voor een ander, zoals de vrijwilligers van de alarmering of maaltijden, maar ook de vrijwilligers die de wekelijkse soosactiviteiten organiseren of de vrijwilligers van het Taalpunt. Het leuke van zo'n middag is het samen zijn en elkaar ontmoeten. Dit hoort ook bij de decembermaand. Geweldig om te zien hoeveel activiteiten er zijn in december en de saamhorigheid die er is.

In het nieuwe jaar zullen al deze vrijwilligers zich ook weer inzetten voor een ieder die dat nodig heeft. In januari gaat de Mooi Meegenomen Bus weer op pad, is er de mogelijkheid om op verschillende locaties samen te eten, zijn er diverse soosactiviteiten en kunt u meedoen met de beweegactiviteiten. Ook gaan er weer allerlei leuke cursussen van start, waarbij u kunt aansluiten. Zo is er voor de mensen die gezond willen leren koken een interessante kookcursus. En voor mensen die meer handigheid willen krijgen in het werken met hun tablet is er de tabletcursus. Voor meer info hierover weet u ons te vinden.

Mocht het vervoer van en naar een activiteit lastig zijn, dan staan de vrijwilligers van WierdenDoet!/Maatwerk klaar om mensen op te halen of thuis te brengen. Neem gerust contact op. Het zou zonde zijn als men vanwege gebrek aan vervoer niet deel kan nemen.

Het jongerenwerk en het sportbuurtwerk hebben voor de jeugd tevens een mooie planning vol activiteiten. De succesvolle wekelijkse sportinstuif in Enter krijgt in het nieuwe jaar zeker een vervolg. De grote animo doet ons elke week weer verbazen. Het programma van het jongerenwerk en sportbuurtwerk is te volgen op onder meer Instagram en Facebook (@WE jongerenwerk en @Sportbuurtwerk Wierden).

We wensen u een mooie afsluiting van 2018 en een mooi nieuw jaar. Mochten we in 2019 iets kunnen betekenen, dan horen we dit graag. En ook als u iets voor een ander wilt betekenen, bent u bij De Welle op het goede adres. We informeren u graag over de mogelijkheden binnen onze eigen organisatie, maar ook daarbuiten. Medewerkers van WierdenDoet! kunnen alles vertellen over vrijwilligerswerk. We zijn bereikbaar via de volgende gegevens: Dokter G.H. Beensweg 21, 0546-571693. Normaalgesproken is deze locatie geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.

Het team van De Welle wenst u fijne feestdagen. Stichting De Welle is vanaf 24 december tot en met dinsdag 1 januari wegens vakantie gesloten. Op woensdag 2 januari is ons kantoor aan de Dokter G.H. Beensweg 21 weer geopend.

Meer berichten