Luuk en Femke hebben de vergunning voor de actie ontvangen van burgemeester Robben. Eigen foto.
Luuk en Femke hebben de vergunning voor de actie ontvangen van burgemeester Robben. Eigen foto. (Foto: Sander en Mirjam Nuis)

Luuk en Femke in actie voor Serious Request

WIERDEN - De tienjarige Luuk Nuis en Femke Hegeman uit Wierden komen op zaterdag 8 december in actie voor Serious Request. Van 10.00 tot 17.00 uur rijden zij met hun skelters die voorzien zijn van een zwaailicht door het centrum van Wierden.

"We hebben zelf lootjes gemaakt, die we willen verkopen in het centrum. Hiermee kunnen mensen een prijsje winnen", vertellen Luuk en Femke. "Natuurlijk willen we graag veel geld inzamelen, daarom hebben we ook een pot voor vrije giften. We hopen dat veel mensen ons zullen steunen."

Vergunning aangevraagd
"We hebben een brief naar burgemeester Robben gestuurd om een vergunning aan te vragen. Hij heeft ons uitgenodigd en de vergunning overhandigd. Ook heeft de burgemeester alles heel duidelijk aan ons uitgelegd. We hebben nog een chocoladereep gekregen, omdat hij vond dat zoiets moest worden beloond." Vorig jaar hebben de twee ook geld ingezameld voor Serious Request. "We hebben toen 175,50 euro opgehaald. Dit hebben we naar het Glazen Huis in Apeldoorn gebracht en zijn we op Radio 2 en tv geweest."
Serious Request verdeelt de opbrengst van dit jaar over drie verschillende goede doelen: bescherming tegen natuurgeweld, reanimatie in Nederland en hulp bij oorlog & conflicten.

Meer berichten