Foto: Roselien Slagers / De Welle

'Bert is een betrokken inwoner van Wierden'

WIERDEN - Stichting De Welle zet in deze krant regelmatig een vrijwilliger in het zonnetje. Deze keer Bert Temmink uit Wierden. Al een jaar of zes geeft Bert computerles aan senioren. Ook begeleidt hij jonge scheidsrechters en zamelt zwerfafval in.

Aan deze groep geeft hij steeds een tot twee cursussen per jaar. Samen met collega-vrijwilligers worden lessen verzorgd over Windows 10, voor zowel beginners als gevorderden. "De groep die nu wekelijks les heeft aan de G.H. Beensweg is erg gemotiveerd", vertelt Bert. "Zij gaan ook thuis aan de slag met datgene dat zij leren en bereiden zich met enthousiasme voor op de volgende les. Dat is ook fijn voor mij als docent."

Bij voldoende deelname worden er computerlessen verzorgd op verschillende locaties in de gemeente Wierden. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Marianne Pekkeriet via 0546-57 16 93 of mail naar m.pekkeriet@stichtingdewelle.nl.

Fluiten
Naast de computerles is Bert ook voor de KNVB betrokken bij de begeleiding en observeren van jonge scheidsrechters. Voor de SVZW houdt hij jaarlijks een cursus voor pupillen die zich willen bekwamen in het 'fluiten'. De ochtend wordt besteed aan theorie en in de middag mag het geleerde in de praktijk worden gebracht op een speciaal voor dit doel georganiseerd toernooi.

Zwerfafval
Bert, lid van Ambulare, traint voor de vierdaagse van Nijmegen. Hij is van plan om de 50 kilometer te lopen. Tijdens zijn wandelingen in Wierden en omgeving zamelt hij ook nog eens zwerfafval in. "Dat doet hij niet op grote schaal, maar zijn voornemen is om wekelijks tien stuks afval op te ruimen en dat lukt prima. Alle kleine beetjes helpen immers", vertelt Roselien Slagers van De Welle. "Bert is een betrokken inwoner van Wierden: betrokken bij de natuur, bij de sport en bij het welzijn van Wierdenaren."

Meer berichten