Gerard Sluiskes, Marcel Brinks en Robin te Wierik zijn op het idee gekomen om mee te doen aan de Roparun. Foto: Jolien van Gaalen.
Gerard Sluiskes, Marcel Brinks en Robin te Wierik zijn op het idee gekomen om mee te doen aan de Roparun. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: )

'We willen inwoners erbij betrekken'

door Jolien van Gaalen

WIERDEN - Medewerkers van de gemeente Wierden lopen de Roparun: een estafetterun van Hamburg naar Rotterdam waarbij geld wordt opgehaald voor mensen met kanker. Drie deelnemers zijn Gerard Sluiter, Marcel Brinks en Robin te Wierik. "Ik heb al twee keer meegedaan en het is fantastisch om met een groep mensen mee te doen en geld op te halen voor het goede doel", zegt Gerard. "Het gaat ook om teambuilding, om samen iets te doen", vult Robin aan. De Roparun vindt plaats in juni 2019.

 Het idee komt van Robin te Wierik, Marcel Brinks en Gerard Sluiskes. Vervolgens is het plan samen met andere medewerkers verder uitgewerkt. - "We zijn hier met een groepje sportieve collega's. Ik zat een keer met Robin in de auto naar het Provinciehuis. Op een gegeven moment kwam het gesprek op sport. Het leek ons leuk om iets met een sportief evenement te doen en daar een goed doel aan te koppelen", vertelt Marcel. "Zo is het idee ontstaan." Robin: "De doorkomst is in Enter, dus de koppeling met de Roparun was snel gelegd. Meerdere connecties komen samen. De slogan 'Welkom Wierden' is een idee van de burgemeester om je empathisch op te stellen en mensen meer te betrekken. Dat kan heel goed met sport." Gerard: "Vervolgens hebben we de koppen bij elkaar gestoken en gepeild wat collega's ervan vonden. Daarbij kwamen we veel enthousiasme tegen en we kregen alle steun om onder de naam Welkom Wierden mee te doen."

Niet alleen collega's van de drie mannen doen mee. Het team wordt aangevuld met mensen uit de gemeente. Wethouder van sport Eric Braamhaar doet ook mee, evenals zijn dochter.

Verwachtingen

"We hopen op een leuk evenement, waarbij we echt als team geld ophalen voor het goede doel", aldus Robin. "Het draait ook om teambuilding."

"Het is heel bijzonder dat je als team hiernaartoe leeft. Het is ook mooi dat je collega's ook op andere momenten ziet dan alleen van 9 tot 5", vertelt Gerard.

Doorkomst in Enter

De sportievelingen komen tijdens de Roparun ook door Enter. "Hiervan willen we een mooi feestje maken", zegt Gerard. "Binnenkort gaan we kijken hoe dat kan. Het mooiste is als we hiervan een klein evenement maken." Ook willen zij organisatie erbij betrekken. "Misschien kunnen we ook kinderen uitnodigen met behulp van Wijksaam. Sport vinden wij als gemeente belangrijk en dat willen wij bij iedereen onder de aandacht te brengen", zegt Marcel.

"We zijn heel enthousiast, maar we zitten nog in de beginfase. Onlangs hebben we pas te horen gekregen dat we mee mogen doen", voegt Robin toe.

Teambijeenkomst

De eerste teambijeenkomst is op maandag 12 november. Dan worden er acties op touw gezet om geld in te zamelen. "Dit kan van alles zijn", zegt Gerard. "Cakejes verkopen, auto's wassen, het organiseren van hardloopclinics en survivalclinics of op de kerstmarkt staan. Hoe er precies uit gaat zien, weten we na deze bijeenkomst."

"Vanuit de Roparun gaan we ook loten verkopen", vult Robin aan. "Maar we willen in ieder geval de inwoners erbij betrekken. Bij de acties komen we in gesprek met hen en maken eens op een andere manier kennis."

Meer berichten