Deze mannen zijn al jaren vrijwilliger bij het inzamelpunt voor oud papier.
Deze mannen zijn al jaren vrijwilliger bij het inzamelpunt voor oud papier. (Foto: Roselien Slagers)

Henk Steen en Henk Hakkert: bekende gezichten

WIERDEN - Stichting De Welle zet in deze krant regelmatig vrijwilligers in het zonnetje. Deze keer: Henk Steen en Henk Hakkert, respectievelijk 30 en 40 jaar vrijwilliger bij het inzamelpunt voor oud papier voor de muziekvereniging de Harmonie.

Alle mannelijke leden van de Harmonie vanaf 16 jaar helpen per toerbeurt mee, maar deze heren zijn er standaard elke week. "De papierinzameling is al vaker in het nieuws geweest maar dit was vaak op negatieve wijze", vertelt Roselien Slagers van De Welle. "Ook krijgen ze veel negatieve opmerkingen, terwijl ze toch zorgen voor een duurzame verwerking van oud papier waarvan de opbrengst naar de muziekvereniging gaat.

"Natuurlijk is hoe het nu gaat niet de meeste ideale oplossing, maar mensen mogen ook de hand in eigen boezem steken. Er wordt veel gedumpt: huisraad, kapotte auto-onderdelen en tuinstoelen. Ook troffen ze ooit een schoenendoos aan met daarin een keurig opgebaarde dode kat. Daarnaast staat er vaak glas naast de container, terwijl deze nog lang niet vol is. Hopelijk wordt er binnenkort een goede oplossing gevonden voor het inzamelen van oud papier maar veel is ook afhankelijk van de bereidheid van inwoners."

Meer berichten