Foto: Jolien van Gaalen

Vol verwachting voor Sinterklaas

WIERDEN - Sinterklaas en zijn pieten komen ook weer naar Wierden. Op zaterdag 17 november wordt de sint van harte welkom geheten: rond 14.00 uur zal hij op het station aankomen. Hier wordt hij ontvangen door burgemeester Henk Robben en juf Mirelle.

Samen met Harmonie Sint Jan, dj Sylvester, Dance Studio Janien, Gymvereniging Wierden en de kinderen uit Wierden en omstreken zal weer gezorgd worden voor een feestelijke middag. Vanaf het station zullen Sinterklaas en de Pieten starten met de tocht en zal de Sint rond 15.00 uur bij café Hansie te paard gaan om zijn tocht te vervolgen door het centrum van Wierden.

Route
De route gaat vanaf de Stationsstraat naar de Nijverdalsestraat en vervolgens naar het Marktplein voor de Oale Marckt. Op dit plein is het feest met dans, muziek en een heuse recordpoging. Hoe deze recordpoging er precies uit komt te zien, wordt later bekendgemaakt. Uiteraard is er ook tijd voor een ontmoeting met Sinterklaas en zijn pieten. Tot ongeveer 16.00 uur zijn de sint en pieterbazen present.

Speurtocht
Op zaterdag 24 november is er tussen 14.00 uur en 16.00 uur in het centrum van Wierden een pietentocht. Kinderen kunnen in en rond de Kerkstraat, Stationsstraat, Kerspel, Burgemeester van de Bergplein, Marktstraat en Nijverdalsestraat op zoek naar pieten. Zij mogen zelf beslissen waar ze beginnen met zoeken.

Op de speurkaart staan aanwijzingen waar de pieten te vinden zijn. De speurkaart wordt uitgedeeld op alle basisscholen aan kinderen van groep 1 tot en 4 en is tevens af te halen bij verschillende winkels in Wierden. Als kinderen alle pieten hebben gevonden, mogen zij de speurkaart inleveren bij Sinterklaas en zijn pieten. Deelname is gratis voor kinderen tot en met 8 jaar.

Meer berichten