Max krijgt de bijbehorende versierselen opgespeld door burgemeester Robben.
Max krijgt de bijbehorende versierselen opgespeld door burgemeester Robben. (Foto: Jolien van Gaalen)

'Mens dat verschil maakt'

door Jolien van Gaalen

WIERDEN - Max Patawala (66) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwilligerswerk. Tijdens de viering van het 30-jarig bestaan van Kanjoli ontving Patawala de onderscheiding uit handen van burgemeester Robben. Hij noemde Max een mens dat verschil maakt. "Meestal bescheiden op de achtergrond, maar als moet pakte Max zijn rol. Hiermee heeft hij bijgedragen aan het welzijn van de Molukkers."

Kersvers Lid in de Orde van Oranje-Nassau Max Patawala trad in 1973 aan als vrijwilliger bij Molukse stichting ir. Manusama waar hij tot 1987 in dienst was als sociaal cultureel werker. Tot 2012 vervulde hij deze functie bij Stichting Kandjoli. Hij combineerde zijn werk als beroepskracht met vrijwilligerswerk. "In de aanvraag stond: Max is actief, gedreven, heeft hart voor de zaak en is geduldig. En zo ken ik je ook", aldus burgemeester Robben. "Hoe mooi is het als je met pensioen gaat je waardering krijgt voor al je werk in de vorm van een lintje", zegt zoon Levi later in een toespraak.

Kartrekker en initiatiefnemer
In 1973 trad Max aan als vrijwilliger bij de Molukse stichting ir. Manusama. Vanaf 1975 tot 1987 was hij daar in dienst als sociaal cultureel werker. Daarna trad hij van 1987 tot 2012 aan als sociaal cultureel werker bij de Stichting Kandjoli. Deze stichting richt zich op de participatie van de inwoners van de gemeente Wierden. In 2012 kwam deze functie te vervallen en werd Max aangesteld als ondersteuner van het bestuur van Stichting Kandjoli. Hij ondersteunt en begeleidt het bestuur en de vrijwilligers die gekoppeld zijn aan de verschillende Werkgroepen binnen Stichting Kandjoli, zoals de Werkgroep Ouderen, Jeugd en Jongeren, Kinderwerkgroep, Werkgroep 50+, de Kookploeg, de Muziekwerkgroep Late Night Sessions (LNS) en Werkgroep Media & Communicatie (radio Panggayo in samenwerking met RegioFM Wierden).

Max was tevens kartrekker en initiatiefnemer van diverse acties zoals de realisatie van het Monument Katong Kemana en de invoering van nieuwe straatnamen. Daarnaast was hij betrokken bij de renovatie van de huizen en de leefomgeving van de Molukse wijk, die momenteel als 'voorbeeldwijk' voor andere Molukse wijken gezien wordt. Max voerde een deel van zijn taken bezoldigd uit, de rest van de week zette hij zich op vrijwillige basis in.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden