Foto: Gemeente Wierden

Gemeente vraagt inwoners mee te denken over bladkorven

WIERDEN - Wethouder Johan Coes heeft maandag 8 oktober de eerste bladkorf geplaatst aan de Vriezenveenseweg in Wierden. De bladkorf keert daarmee na vier jaar terug in het straatbeeld. Het plaatsen van de bladkorf gebeurt niet meer op dezelfde manier als toen. Dit jaar kunnen de inwoners namelijk zelf meepraten over de locaties van de bladkorf.

"Met de terugkeer van de bladkorf wilden we het helemaal anders aanpakken", vertelt wethouder Johan Coes. Inwoners kunnen daarom via wierden.ikpraatmee.nl hun mening geven over de bladkorf en vervolgens, samen met de buurt, een locatie voor een bladkorf kiezen. Dit betekent niet dat iedereen die een bladkorf aanvraagt, ook daadwerkelijk een bladkorf in de straat krijgt."Er zijn een aantal voorwaarden aan verbonden", legt wethouder Coes uit. "Een bladkorf moet natuurlijk wel in de buurt van veel bomen staan. Verder moet de vrachtwagen die de korven leegt er goed bij kunnen en worden bladkorven alleen binnen de bebouwde kom geplaatst."

Samen met de buren
De gemeente wil met de nieuwe aanpak stimuleren dat buren met elkaar de stoep en de straat bladvrij houden. "De inwoners van Vriezenveenseweg hebben samen het initiatief genomen om een bladkorf aan te vragen. Samen houden ze hun straat en het voetpad netjes. Dat juichen we als gemeente echt toe", aldus wethouder Coes.

Inwoners kunnen nog tot maandag 15 oktober de vragenlijst over bladkorven invullen op de website. Ondertussen worden alle aanvragen beoordeeld, geïnventariseerd en in kaart gebracht. De aankomende weken worden de bladkorven geplaatst.

Meer berichten