WVC Volley won van Fellini Vips. Foto: Arnold Hilberink.
WVC Volley won van Fellini Vips. Foto: Arnold Hilberink. (Foto: )

WVC Volley wint van Fellini Vips

WIERDEN - De volleyballers van WVC Volley hebben de eerste zege in de competitie binnen. Fellini Vips uit Enschede, dat het eerste duel met 4-0 had gewonnen, ging er vrijdag aan met 3-1.

WVC Volley Heren 1 trad in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met een bijna volledige selectie aan. Alleen Wiljen Veldhuis ontbrak. De thuisploeg had de eerste wedstrijd verloren met 3-1. "Maar dat zegt uiteraard helemaal niks zo vroeg in het seizoen'', zegt Hans Gelten van WVC Volley.

De eerste set kende een grillig verloop van beide kanten. WVC Volley begon sterk. De libero van Fellini werd direct onder behoorlijke servicedruk gezet, de kansen werden goed afgemaakt en er stond snel een 6-1 voorsprong op het bord. Daarna brak bij WVC een slordige fase aan. "Er werd hard gewerkt, maar misschien wel te hard: controle in de passing ontbrak, ballen werden voor elkaar weggepakt en het blok sloot niet'', zegt Gelten. Via 7-11 werd het 12-18. Gelten: "Volleybal blijft ook een mentale kwestie. Het spel bleef grillig, maar de koppies gingen omhoog, kansen werden gepakt en beetje bij beetje kroop WVC richting de tegenstander: 24-24. Een spannende ontknoping volgde, waarbij het kwartje helaas voor WVC de verkeerde kant op viel: 25-27 verlies.''

De spirit was goed bij WVC en dit betaalde zich in de tweede set dan ook uit. "Een betere verdeling van de set-ups zorgde ook op de buitenkant en diagonaal voor scorend vermogen, waardoor zich eigenlijk een behoorlijk gebalanceerd werkend team ontwikkelde'', meldt Gelten. "Maar ook Fellini bleef goed draaien. Een wederom spannende set was het gevolg, alleen dit keer waren de rollen omgedraaid: 27-25 winst. Dit was wel even een tik op de neus bij Fellini.''

In de derde set kantelde de wedstrijd in het voordeel van WVC. 25-19. In de vierde maakte WVC het af: 25-18. "Een verdiende, goed bevochten 3-1 overwinning voor de mannen van WVC Volley'', aldus Gelten. De volgende klus van WVC Volley is tegen Time Out'75 in Diepenheim.

Meer berichten