De Stichting Vrienden van de Beatrixschool vierde het 10-jarig jubileum.
De Stichting Vrienden van de Beatrixschool vierde het 10-jarig jubileum. (Foto: )

De Beatrixschool heeft veel vrienden

Door De Driehoek

Succesvolle viering 10-jarig jubileum

De stichting Vrienden van de Beatrixschool te Rijssen bestaat tien jaar en dat is gevierd. Voorzitter Wilco Tijhuis doet verslag.

Rijssen - "De Stichting Vrienden van de Beatrixschool bestaat dit jaar tien jaar'', begint Wilco Tijhuis zijn relaas. "Deze unieke stichting in Rijssen ondersteunt de Beatrixschool door geld beschikbaar te stellen, bijvoorbeeld voor digitale schoolborden, tablets en speeltoestellen, maar ook bijvoorbeeld door financiële ondersteuning bij bijzondere evenementen van de school. En dat onder het motto van de stichting: 'Fijne School, Spelend Leren'. De stichting zorgt er daarbij altijd voor dat haar bijdrage van waarde is voor alle kinderen op school - er wordt geen onderscheid gemaakt.''

Tien jaar terug startte de stichting met het introduceren van digitale schoolborden op de Beatrixschool in Rijssen. Een groep actief betrokken ouders en sponsoren droeg bij aan de inkoop van de digitale borden en zo was de stichting Vrienden van de Beatrixschool geboren. Inmiddels is het een begrip op de Beatrixschool.

Voorzitter Wilco Tijhuis is vanaf het eerste moment betrokken bij de stichting en is stiekem trots op de resultaten van de stichting en de samenwerking met de school. "Maar niets kan zonder de steun van ontzettend veel donerende ouders en sponsoren", zegt Tijhuis. "En vergeet niet de betrokken bestuursleden, die dit werk al jaren vrijwillig doen. Ik ben dan wel voorzitter, maar zonder de andere bestuursleden kan ik het echt niet", zo merkt Tijhuis op. "Het is extra fijn dat we recent ook weer twee nieuwe bestuursleden hebben kunnen werven, zodat de continuïteit van de stichting ook de komende jaren bestuurlijk is geborgd."

Onlangs heeft de stichting het 10-jarig jubileum uitgebreid gevierd, samen met alle kinderen, ouders en het team van de Beatrixschool. "Het was een onvergetelijke dag", zo blikt Tijhuis tevreden terug. "Het weer zat mee, maar vooral dankzij de kinderen, leerkrachten en vrijwilligers werd de dag echt een feest! Ik wil het team van het Parkgebouw in Rijssen ook hartelijk danken voor hun medewerking."

Na een dag oefenen en verschillende workshops gaven alle klassen 's avonds een muzikaal optreden voor ouders/verzorgers, opa's en oma's en broertjes of zusjes. "De grote zaal van het Parkgebouw in Rijssen zat volgepakt en het applaus voor de kinderen was overweldigend. Het was een groot succes", zegt Tijhuis. "Maar onze stichting kan de Beatrixschool alleen blijven helpen dankzij enthousiaste donateurs en sponsoren. Daarom roep ik alle ouders op om ook vriend te worden. Samen staan we sterker en kunnen we onze kinderen nog meer plezier bieden."

En heeft Tijhuis nog tips voor andere scholen? "Zorg ervoor dat ouders betrokken zijn, en als ze het kunstje willen afkijken, ze zijn van harte welkom". "Wij gaan sowieso met dezelfde energie door als de afgelopen tien jaar.''

Meer berichten
Shopbox