Foto: peetlein

'Natuur is de inspiratie voor mijn kunstwerken'

ENTER - Het is een langgekoesterde wens die uitkomt: in september openen de deuren van studio Peetlein in Enter. "Al 28 jaar hou ik me bezig met allerlei soorten kunst. Ik heb het altijd leuk gevonden om vormen te boetseren. De interesse voor kunst was er ook altijd al," zegt eigenaresse Petra de Wilde.

Destijds is De Wilde begonnen met beeldhouwen. "Ik heb ook diverse lessen gevolgd op het gebied van kunst, onder meer van Robert Janssen uit Markelo. Van hem leerde hoe ik bronzen beelden en mallen kon maken. Met hulp van Netty Janssens ben ik heel veel te weten gekomen over glazuurtechnieken en decoratietechnieken. Het boetseren en kleuren heb ik dankzij Henk Wolvers onder de knie gekregen. Nu wil ik meer aandacht voor keramiek in mijn eigen studio."Inspiratie voor mijn kunst haal ik uit de natuur, hierbij denk ik dan aan bijzondere stenen, bloemen en de oceaan met bijvoorbeeld anemonen." Van porselein maakt zij sieraden of schalen.

"Ik zoek nog enthousiaste mensen die graag aan de slag willen. Vooraf kunnen zij dan en een kijkje nemen bij de open dagen op 8 en 9 september. " Aanmelden hiervoor kan via de website.

Meer berichten