Hou samen met de buren een straatfeest of zorg voor een kleurrijke noot door bloemen te planten. Foto: Jolien van Gaalen.
Hou samen met de buren een straatfeest of zorg voor een kleurrijke noot door bloemen te planten. Foto: Jolien van Gaalen. (Foto: )

Bedenk iets leuks voor jouw buurt!

door Jolien van Gaalen

WIERDEN/ENTER -  Stichting De Welle roept inwoners om alvast aan de slag te gaan met Burendag dat op zaterdag 22 september plaatsvindt. "Tot vrijdag 17 augustus kunnen buurten een aanvraag indienen bij het Oranje Fonds voor een subsidie van maximaal 400 euro," vertelt Roselien Slagers van De Welle.

"Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo verbinding tussen groepen mensen. In sommige buurten is het contact prima, maar in andere buurten is dit minder. We hopen dat mensen elkaar ontmoeten en dingen over elkaar ontdekken, zoals een buurvrouw die best hulp wil bieden als dat nodig is of iemand die juist om hulp verlegen zit. Het gaat erom dat mensen erachter komen wat zij kunnen betekenen voor elkaar," aldus Slagers. "Gelukkig merken wij dat de belangstelling voor de Burendag in zowel Wierden als Enter toeneemt."

Dit is de dertiende keer dat Burendag plaatsvindt. "In Wierden en Enter zijn veel buurtverenigingen actief. Alleen voor een buurtevenement op 21,22 of 23 september kunnen mensen een tegemoetkoming aanvragen. Dit kan van alles zijn, te denken valt aan een straatfeest of gezamenlijk de straat opfleuren." Kijk voor de voorwaarden op de website.

Meer berichten