Jelle Bootsveld uit Heino wint de Ronde van Twente in 2017. Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg.
Jelle Bootsveld uit Heino wint de Ronde van Twente in 2017. Foto: Sportfoto/Dick Soepenberg. (Foto: Dick Soepenberg)

Wielertalent strijdt op Enterse grond

door Ronde van Overijssel

ENTER - Het dorp Enter is op zaterdag 7 juli het strijdtoneel voor wielertalenten uit heel Nederland Dan strijden jongens en meiden in verschillende leeftijdscategorieën om de prijzen tijdens de Ronde van Twente. Dit jaar is de vijfde editie en viert deze klassieker haar lustrum. Aan het einde van de dag koersen de elite-heren en amateurs door het centrum tijdens de Ronde van Enter, een wedstrijd in de Twentse criterium-cup.

"Wanneer in Bretagne de allergrootste wielrenners van nu starten aan hun Ronde van Frankrijk, beginnen de Nederlandse renners van de toekomst aan hun wedstrijd," vertelt een woordvoerder van de Ronde van Overijssel. "Bezoekers weten maar nooit welke bekende coureur in de dop zij door het Twentse landschap zien dokkeren." Zo won Jelle Bootsveld uit Heino in 2017 de wedstrijd bij de junioren en maakte hij de stap naar het team van VolkerWessels-Merckx. Dit jaar won Bootsveld het Oost-Nederlandse kampioenschap tijdrijden voor beloften in Bornerbroek.\ Ook de Drentse Axel van der Tuuk liet vorig jaar zijn klasse zien, hij schreef toen de nieuwelingenwedstrijd op zijn naam. In 2018 won Van der Tuuk het NK Tijdrijden voor junioren en bond hij de E3 Harelbeke aan zijn zegekar.

De wedstrijd van de nieuwelingen-jongens start om 11.00 uur. De junioren-heren beginnen om 17.00 uur aan hun 136 kilometer.

Meisjes en vrouwen

Tijdens deze lustrumeditie houdt de Ronde van Twente ook een klassieker voor meisjes en vrouwen. "De wedstrijd voor de nieuweling-meisjes en junior-vrouwen telt mee in het Healthy Ageing Tour-klassement, een competitie om de ontwikkeling van jonge rensters een duwtje in de rug te geven. Deze categorie heeft maar weinig klassiekers in Nederland en we willen graag alle jeugd een kans geven om ervaring op te doen in een klassieker." De wedstrijden in deze categorieën starten om 14.00 uur.

Meer berichten