Van links naar rechts: Roy den Leeuw, Chiel Bolscher, Paul Roetgering en Gerard Libbers. Foto: Jolien Altena.
Van links naar rechts: Roy den Leeuw, Chiel Bolscher, Paul Roetgering en Gerard Libbers. Foto: Jolien Altena. (Foto: Jolien Altena)

Opbrengst Enterse Haringparty bestemd voor vijf goede doelen

door Roetgerink Mode en Schoenen

ENTER -  Ondernemend Enter was weer present bij de derde editie van de Enterse Haringparty. Meer dan 100 Enterse en regionale bedrijven en meer dan 200 personen waren dit jaar vertegenwoordigd.

De Enterse Haringparty wordt sinds 2016 jaarlijks gehouden op initiatief van Bolscher, Meer dan Vlees, Roetgerink Mode en Schoenen en Brasserie R-1854 en verbindt op informele wijze de lokale en regionale ondernemers. De opbrengst gaat naar een jaarlijks wisselend Enters goed doel.

Dit jaar koos de organisatie voor meerdere doelen. De opbrengst van het Nieuwe Haringvaatje en het geveilde kunstwerk van kunstenaar Niels Verbruggen is gestegen tot 20.000 euro. De Eric Braamhaar Foundation, Jong Nederland Enter en Stichting 't Leijerweerd kregen elk 4.000 euro. De Enterse Bijenstal kreeg 2.000 euro. Stichting Vrienden van het Reggedal kreeg een langverwachte duofiets ter waarde van 6.000 euro.

Via een Amerikaanse veiling, waarbij elk bod telt, gaat het Enterse Haringvaatje dit jaar naar Den Leeuw Koffie Groep uit Lichtenvoorde, één van de vaste koffieleveranciers van Brasserie R-1854. Ook gingen een bloemencheque van Mirjam's Bloemboetiek, een kookclinic bij Brasserie R-1854 en een vakantiecheque van VakantieExperts onder de hamer. Op allen werd meer geboden dan de werkelijke waarde. Onder het genot van heerlijke haring van Middelkamp Vis en beats van dj Sander Scheperman werd er nageborreld.

Voorzitter van Jong Nederland, Rob Homan, is erg blij met het geldbedrag. Ze proberen al jaren de contributie zo laag mogelijk te houden. Het bedrag, wat ze ontvangen, draagt hier goed aan bij, daarnaast wordt het gebruikt voor de bouw van een mooie klimtoren voor de kinderen. Marten ter Harmsel, voorzitter van Stichting Vrienden van het Reggedal, nam het woord en bedankte alle Enterse en regionale ondernemers voor het bieden. De duofiets stelt bewoners van het Reggedal in staat om weer te kunnen genieten van een fietstocht door en rondom Enter.

De organisatie is zeer tevreden over de derde editie van de Enterse Haringparty. "Een vierde editie zal er dan ook zeker komen in 2019," aldus Pam Averdijk, van Brasserie R-1854.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden