Foto: FramedByRick/Rick_Jansen

'We hopen kennis te maken met andere groepen jongeren'

WIERDEN - Jongerenwerkers Bart Benneker, Stefanie Slot en Ivette Spoolder van De Welle zijn bezig met het op touw zetten van Keet versus Keet. Bij dit voetbaltoernooi nemen vriendengroepen het tegen elkaar op. "Het is zo dat keten vaak een negatief imago hebben," vertelt Ivette Spoolder. "Hiermee willen we deze jongeren in een positief daglicht zetten. Ik kom zelf uit de ketencultuur. Hier heb ik bijvoorbeeld geleerd om voor mezelf op te komen en mijn mannetje te staan." De gemeente Wierden kent vele vriendengroepen die zich regelmatig ophouden in een keet. Meestal een hok, schuur of oude stacaravan die met eigen hand volledig is opgeknapt tot een plek waar vrienden elkaar ontmoeten.

 "We organiseren natuurlijk voor veel jongeren, maar er zijn ook nog veel jongeren die we nog niet kennen. Op deze manier hopen wij ook met hen kennis te maken," vertelt jongerenwerker Ivette Spoolder. Het is een voetbaltoernooi waarin teams bestaande uit zeven personen het tegen elkaar opnemen. "Het voetbaltoernooi vindt plaats op burendag, wij hebben dit omgedoopt tot buurtschapsdag," zegt Spoolder. Het is zo dat vriendengroepen in een keet vaak een negatief imago hebben: mensen hebben vaak idee er veel alcohol is en weinig toezicht. Met deze nieuwe activiteit willen wij laten zien dat er goede dingen gebeuren, zoals het sluiten van vriendschappen en de jongeren kunnen ook veel van elkaar leren."Daarnaast wil De Welle deze jongeren ondersteunen. "Het doel is echt om door middel van deze recreatieve activiteit kennis te maken met jongeren," aldus Spoolder. "Als blijkt dat deze jongeren ondersteuning kunnen gebruiken of er mist bijvoorbeeld iets in het dorp, dan kunnen wij daar wat mee doen."

"Het idee is wel om meer activiteiten te organiseren om te bepalen wie de beste vriendengroep is," vertelt Spoolder. "Maar dat hebben we nu nog niet uitgedacht." Voor deze nieuwe activiteit hoopt Spoolder op een mooie opkomst. "Ik verwacht een leuke, sportieve en een gezellige dag, waarbij wij jongeren ontmoeten en de jongeren elkaar ontmoeten." De locatie en tijden worden nog bekendgemaakt.

Iedereen die zo'n keet heeft of kent en met hun vrienden mee wil doen aan een potje voetbal, kan zich aanmelden. De activiteit is bedoeld voor jongeren van 11 tot en met 25 jaar. Opgeven kan door een mail te sturen naar het jongerenwerk via i.spoolder@stichtingdewelle.nl, een appje te sturen naar 06-152 652 10 via een DM via de Instagrampagina JWdewelle.

Meer berichten