In de gezellige ambiance van het dorp kan iedereen zich meten met de andere loopliefhebbers. Foto: Ronde van Enter.
In de gezellige ambiance van het dorp kan iedereen zich meten met de andere loopliefhebbers. Foto: Ronde van Enter. (Foto: Henk Pluimers)

Ploegentijdrit en hardlopen tijdens Ronde van Enter

ENTER - De voorbereidingen voor de Ronde van Enter en de Ronde van Twente zijn in volle gang en de beider organisaties die op vele gebieden ook samenwerken zijn momenteel bezig met de puntjes op de i te zetten. De Ronde van Enter is op zaterdag 7 juli.

Ook dit jaar zal weer een ploegentijdrit plaatsvinden van 20.30 tot 21.00 uur. De organisatie nodigt Enterse wielrenners uit om een ploeg van vier personen samen te stellen en deel te nemen aan de Enters Kampioenschap. De enige voorwaarden zijn dat deelnemende ploegen voor 75 procent uit Enternaren moeten bestaan en niet mogen beschikken over een wielerlicentie. De ploegen koersen voor de beste tijd. Voor de winnende ploeg is er een tafel van vier gereserveerd bij sponsor Letz Meat. Opgave kan via de site of bij Herman Pluimers of Rene Lammertink.

Tijdens de Ronde van Enter en Twente zal er weer worden hardgelopen. De lopers kunnen kiezen tussen de 2,5 kilometer, de 5 kilometer en de 10 kilometer. In de gezellige ambiance van het dorp en op een afgebakend parcours kan iedereen zich meten met de andere loopliefhebbers. Voor de timing wordt het Ipico tag timing systeem gebruikt en inschrijven kan via de website www inschrijven.nl. Hier kan men voor één van de drie afstanden kan kiezen. Voor de snelste tijden zal er een speciale handgemaakte jubileumtrofee worden uitgereikt. Online inschrijven kan tot vrijdag 6 juli tot 22.00 uur. Kosten voor de 2,5 kilometer bedragen 2,50 euro, voor de 5 kilometer 5 euro en de 10 kilometer kost 7,50 euro.

Losse inschrijvingen zijn ook mogelijk op zaterdag 7 juli tot 14.00 uur in Sporthal De Zomp. De kosten zijn dan voor elk onderdeel 10 euro. Alle afstanden starten om exact om 14.30 uur. De finish is voor iedereen op dezelfde plek bij de Bornerbroekseweg.

Tevens staan de dikke banden race en de loopfietsjesrace op het programma. De kinderen krijgen een uitnodigingsbrief op de scholen. Inschrijven kan al via de website. Bert Boom neemt de organisatie van de Loopfietsjesrace wederom op zich. Aanmelden kan ook bij hem. 

Meer berichten