Marcel Schutteman en Erwin ten Hoorn Boer bij de overhandiging van de trainingskleding.
Marcel Schutteman en Erwin ten Hoorn Boer bij de overhandiging van de trainingskleding. (Foto: Vuurwerkmania)

Erwin rent Tokyo Marathon voor KiKa

door Vuurwerkmania

WIERDEN - Zoveel mogelijk geld ophalen voor KiKa, dat is het doel van vuurwerkliefhebber Erwin ten Hoorn Boer. En dat gaat hij doen tijdens de Run for KiKa Marathon. In Tokio om precies te zijn.

Stichting Kika werft fondsen voor onderzoek naar kinderkanker met als doel de genezingskans te vergroten. Erwin heeft dit doel niet zomaar uitgekozen. "Ongeveer eind 2016 heb ik de knop omgezet om mijn leven een stuk gezonder maar vooral ook sportiever te gaan leven. In 2017 heb ik onder andere ruim 750 kilometer hardgelopen. Een prestatie waar ik zeker trots op ben, maar toch was ik nog op zoek naar een ultiem doel om naartoe te werken."

Als hardloper lonkte al snel de 'heilige' afstand van 42.195 meter. "Uiteraard zijn er dichter bij mijn woonplaats Deventer ook marathons maar ik verwacht dat dit een eenmalig iets wordt. Daarom zocht ik naar iets specialers. Niet alleen voor mij persoonlijk maar ook uit maatschappelijk oogpunt. Zielsgelukkig ben ik dat mijn beide kinderen gezond zijn, maar ik besef me donders goed dat dit niet vanzelfsprekend is," vervolgt Erwin. "Dagelijks krijgen kinderen de verschrikkelijke diagnose kanker. Omdat mij niks zo vreselijk lijkt als het verliezen van je kind zet ik me graag in voor het verhogen van de genezingskans van kinderen met kanker. Zo heb ik besloten om de Tokyo Marathon voor Stichting KiKa te gaan lopen."

Meedoen vraagt nogal wat voorbereiding, training, tijd en geld. Voor een deel van de sponsoring hiervan is hij als groot vuurwerkliefhebber uitgekomen bij Vuurwerkmania, importeur van consumentenvuurwerk uit Wierden. "Erwin is al jarenlang klant bij één van onze winkels en toen hij ons benaderde voor een stukje sponsoring hebben we daar niet lang over na hoeven denken," aldus Marcel Schutteman van Vuurwerkmania. "Meedoen aan zo'n uitdaging is natuurlijk fantastisch en op deze manier proberen wij als vuurwerkimporteur ons steentje bij te dragen aan zo'n mooi doel," vult Marcel aan.

Meer berichten