"Mijn motto is dat is een eerlijke en duurzame samenleving begint bij jezelf," zegt Miranda Scheffer.
"Mijn motto is dat is een eerlijke en duurzame samenleving begint bij jezelf," zegt Miranda Scheffer. (Foto: PPW)

Nieuw bij de PPW: Miranda Scheffer

door de PPW

WIERDEN -  Platform Progressief Wierden (PPW) heeft er een nieuw gezicht bij: Miranda Scheffer. "Al enige tijd ben ik in onze gemeente Wierden bezig met het realiseren van een inwonersinitiatief genaamd de Generatietuin," vertelt Miranda. "Daarnaast ben ik actief als bestuurslid van de stichting Duurzame Energie Wierden Enter en werkgroeplid van het Zonnepark De Groene Weuste."

"Ook ben ik moeder, getrouwd met Peter en hebben we twee heerlijke puberzoons en een hond Kai. We wonen we in de wijk de Weuste. In mijn werkzame leven werk ik bij Buurkracht.nl. Mijn werk bestaat uit het begeleiden van buurten in Twente om samen op een leuke, gezellige en financieel aantrekkelijke manier energiebesparende maatregelen collectief te realiseren," zegt Miranda.

Leerproces
"Omdat ik drie jaar geleden het gewoon leuk vond, en nog steeds trouwens, om vrijwillig mooie dingen te doen in mijn eigen omgeving, heb ik gemerkt waar inwonersinitiatieven tegen aanlopen. Het is een continu leerproces, voor zowel de inwoners als ook voor onze gemeente Wierden," aldus Miranda.
"Hoe gaaf is het dat we onze krachten bundelen en samen werken aan een eerlijke duurzame samenleving. Ja, ik weet het, ik ben een enorme idealist met een gezonde dosis realisme. Door deze inwonersinitiatieven heb ik ervaren hoe belangrijk het is dat we met elkaar 'echt' leren samenwerken, daarom wil ik dit uitdragen aan wie het ook maar wil horen."

Betrokken
"Omdat het vaak begint bij 'het beleid' van de gemeente, ben ik betrokken geraakt in politieke issues," vervolgt Miranda. "Herman Minkjan van PPW, mogen jullie daar de 'schuld' van geven. Ik ben door Herman enorm goed begeleid en hij was in het begin, en nog, mijn klankbord en steun en toeverlaat. Daarvoor ben ik hem dankbaar. Als het past in het beleid van de gemeente, dan gaan zaken vaak een stuk vlotter en makkelijker heb ik ervaren, zo is wel gebleken uit de realisatie van het zonnepark De Groene Weuste. Daarom heb ik besloten de komende tijd mee te denken en mee te doen met PPW."

Speerpunten

Miranda: "Mijn speerpunten binnen Platform Progressief Wierden zijn burgerparticipatie en overheidsparticipatie. En niet te vergeten biodiversiteit in combinatie met duurzaamheid in de breedste zin van het woord.
Graag sluit ik af met mijn motto, dat is een eerlijke duurzame samenleving begint bij jezelf. Samen is dit veel leuker en nog gezellig ook."

Meer berichten