Chantal Huisman van Rijssen-Holten, Anneke Baan van gemeente Wierden/Wijksaam, Ans Averesch van Rabobank Rijssen-Enter, Yvonne Vonkeman gemeente Wierden/Wijksaam, Angela Kuipers van Rabobank, René Hoveling van ViaVie Welzijn en Bart Leusink van Rabobank.
Chantal Huisman van Rijssen-Holten, Anneke Baan van gemeente Wierden/Wijksaam, Ans Averesch van Rabobank Rijssen-Enter, Yvonne Vonkeman gemeente Wierden/Wijksaam, Angela Kuipers van Rabobank, René Hoveling van ViaVie Welzijn en Bart Leusink van Rabobank. (Foto: Rabobank Rijssen-Enter)

Samen optrekken tegen eenzaamheid

door de Rabobank Rijssen-Enter

WIERDEN/RIJSSEN - 'Minder alleen, meer met elkaar', dat is de slogan waarmee Rabobank Rijssen-Enter, gemeente Rijssen-Holten en gemeente Wierden naar buiten treden in de strijd tegen eenzaamheid. De eerste contouren zijn uitgezet voor een nieuw evenement op 21 november, waarbij de aandacht met name uitgaat naar het ontmoeten van nieuwe mensen.

De gemeenten en de bank startten vorig jaar een samenwerking met als doel om ouderen uit een isolement te halen. En ook dit jaar bundelen de gemeenten via Wijksaam en ViaVieWelzijn en de Rabobank opnieuw hun krachten voor dit thema. Voor mensen die het gemis van verbondenheid met anderen voelen.

Taboe
Uit onderzoek blijkt dat meer dan een miljoen Nederlanders zich sterk eenzaam voelt. Ook in Rijssen, Holten, Wierden en Enter is het dus aan de orde van de dag.

En al loopt de één meer risico op eenzaamheid dan de ander, iedereen kan er op enig moment in zijn leven mee geconfronteerd worden. Helaas blijkt het nog vaak een taboeonderwerp. Door krachten te bundelen en gezamenlijk een activiteit te ontplooien voor de eenzamen in onze regio willen de gemeenten Rijssen-Holten en Wierden samen met de Rabobank bijdragen aan het bespreekbaar maken van dit thema. Want eenzaamheid aanpakken doe je samen. Door oog voor elkaar te hebben. Door nieuwe contacten te leggen en bestaande contacten te versterken.

Kleinschalig
In tegenstelling tot het grootschalige evenement vorig jaar, kiezen de Rabobank en de gemeenten er nu voor om op 21 november op verschillende locaties in Rijssen, Holten, Wierden en Enter enkele kleinschalige activiteiten te organiseren. Hierbij gaat het erom dat senioren van 75 jaar en ouder, die normaal gesproken weinig buiten komen of zelden tot geen andere mensen zien of spreken, de ruimte vinden om elkaar te ontmoeten. In deze kleinere setting is het daarnaast mogelijk informatie te geven over bestaande sociale en maatschappelijke initiatieven in de buurt en worden de mensen die dag uiteraard vermaakt. Iedereen van 75 jaar of ouder die graag aan deze activiteit wil meedoen kan dit alvast noteren in de agenda. Te zijner tijd komen de gemeenten en de Rabobank met een concreet programma.

Informatie
Meer informatie hierover is te verkrijgen via communicatie.rijssen-enter@rabobank.nl.

Meer berichten