Het B-orkest geeft op vrijdag 16 juni een concert in de open lucht. Foto: Harmonie Sint Jan.
Het B-orkest geeft op vrijdag 16 juni een concert in de open lucht. Foto: Harmonie Sint Jan. (Foto: Harmonie Sint Jan)

B-orkest van Harmonie Sint Jan gaat de hort op

door Harmonie Sint Jan

WIERDEN -  Het B-orkest van Harmonie Sint Jan gaat de straten in om muziek te maken. Muziek brengt mensen samen. En dat is precies wat de muziekvereniging met haar jeugdleden wil doen: de Wierdenaren samenbrengen én een fantastisch concert ten gehore brengen. Op vrijdag 15 juni om 19.30 uur gaat het orkest niet op een podium zitten, maar zelf de hort op om hun publiek te vinden.

"Als je op vrijdag 15 juni Queen, 'Fantillusion' van Udo Jürgens, 'Treasure Island' of 'Kabouter Plop' in de buurt signaleert, dan hoor je dat goed," zegt een woordvoerder van Harmonie Sint Jan. "Het B-orkest van Harmonie Sint Jan gaat dan de hort op voor een buitenconcert. Ze starten om 19.30 uur op het grasveld naast de Hervormde Kapel. Een mooi concert met een gevarieerd repertoire in de buitenlucht dus."
Mensen die graag willen zitten tijdens het concert, hebben de mogelijkheid om zelf een stoel of kleed mee te nemen. De toegang is gratis, maar er is wel een mogelijkheid voor het geven van een vrije gift.
Mocht het weer onverhoopt slecht zijn, dan wordt het afgelast. Vooraf wordt dan een bericht op de Facebookpagina van Harmonie Sint-Jan geplaatst.

Harmonie Sint Jan
De harmonie heeft een AMV-opleiding, een A-, B- en C-orkest. Laatstgenoemde is bedoeld voor beginners, zodat het spelen in groepsverband al in een vroeg stadium wordt gestimuleerd, zij repeteren evenals de andere orkesten op zaterdag onder leiding van dirigente Esther Baas.


"Iedereen, jong en oud, die interesse heeft om te muziek te maken kan zich aanmelden bij de muziekvereniging. Dat kan door contact op te nemen met Jacquelien Brand via 0546-575 703 of via info@harmoniesint-jan.nl," zegt de woordvoerder.

Meer berichten