Foto: IVN Rijssen-Enter

Ga mee speuren naar spannende schemervogels

door IVN Rijssen-Enter

RIJSSEN/ENTER/MARKELO - " IVN Rijssen-Enter houdt in juni en juli opnieuw enkele avonden om in natuurgebied 'de Borkeld' tussen Rijssen en Markelo op zoek te gaan naar de nachtzwaluw.

"Op vrijdag 8 juni, zaterdag 23 juni en zaterdag 7 juli kunnen belangstellenden mee om samen te zoeken naar deze mysterieuze vogel," vertelt een woordvoerder. "Het horen en zien van deze vogel is telkens opnieuw een hele leuke ervaring. Ook kinderen zijn van harte welkom om mee te speuren."

Naast het genieten van de nachtzwaluw maken we op deze zomerse avonden ook kans op het zien van een houtsnip en reeën. Deze kunnen we tegenkomen tijdens onze wandeling van 3 à 4 kilometer en op het uitkijkpunt waar we een poosje staan."

Praktisch
De wandeling begint om 21.00 uur en duurt tot circa 22.45 uur. Deelnemers verzamelen bij de parkeerplaats van informatieboerderij 'n Witten aan de Borkeldweg 17 in Markelo.Opgeven voor deze excursie kan via excursies.ivnrijssenenter@gmail.com. Er is ruimte voor maximaal 15 personen per avond. Deelname is gratis, maar een vrije gift wordt gewaardeerd.

Meer informatie over IVN Rijssen-Enter is te vinden op de website.

Meer berichten